Skip to content
Politică

Stelian Tănase acuză răul imens făcut de doctorii lui Oprea sistemului de învățământ

Jurnalistul Stelian Tănase acuză, în ultima postare de pe blogul personal, „răul imens” făcut de doctorii lui Gabriel Oprea sistemului de învățământ.

Amintim că nouă persoane care au obţinut doctoratul la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” (ANIMV) a SRI, dintre care opt l-au avut pe Gabriel Oprea drept conducător de doctorat, au făcut vineri cerere de renunţare benevolă la titlul de doctor. Despre cinci dintre aceste persoane, presa a publicat dovezi că şi-au plagiat tezele de doctorat.

CITEȘTE ȘI: Moment de cotitură: află cine sunt primii 9 români care renunţă la titlul de doctor. Legătura cu Oprea

„Azi opt doctori care au dat cu generalul Gabriel Oprea teza de doctorat, plus incă unul, toți de la Academia Națională de Informatii Mihai Viteazul au cerut să renunțe la titlul de doctor. Rerecunoc astfel că l-au dobindit fraudulos. Cum pot ințelege aceasta cerere bizară decit ca o recunostere că e vorba despre teze copy-paste. Scandalul cu plagiatul lui Ponta a produs acest ciudat efect în cascadă. Plagiatul său nu e un caz izolat cum părea. Avem de a face cu un fenomen. Mulți ștabi și anexele lor au dorit și au reușit să devină doctori și le-a ieait. Cu ce preț!?

Răul făcut sistemului de invățămînt este imens. Ce facem cu cei care și-au luat doctoratul cinstit, după ani de muncă tenace!? Asupra lor va plana bănuiala că industria doctoratelor a funcționat și în cazul lor. Prestigiul (aici, in străinătate) universitatilor românesti, ca și al școlilor doctorale, a avut grav de suferit. Sancțiunile pe care falșii doctori ar trebui să le primească trebuie să fie pe măsura daunelor pe care le-au produs. Aici nu e vorba numai despre destine individuale”, a scris jurnalistul, pe blog.

CITIȚI MAI MULTE AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *