Skip to content
Politică

Stelian Tănase analizează cazul de la Caracal: Liderii PSD sunt amestecați în porcăria asta

" "

Analistul politic Stelian Tănase comentează cazul Caracal, într-un articol pe blogul personal, în care vorbește despre existența a două anchete: una a crimei propriu-zise și alta referitoare la corupția din Poliție.

Scriitorul subliniază că acest caz revoltător a scos la iveală ceva ce multă lume bănuia deja, fși anume că ”Poliția este în cârdășie cu bande mafiote” și mai precizează că liderii PSD nu au niciun interes ca întreaga situație să fie clarificată pentru că legăturile cu clanurile interlope duc până la vârful partidului.

" "
" "

”Avem de fapt două anchete 1/ crima propriu zisă, în derulare 2/ despre corupția din Poliție. Dosarul complicităților vinovate dintre Poliție și interlopi, la care se adaugă politicienii aferenți, cei care asigură protecția. E o poveste cu bani și afaceri. Dacă nu produce bani acest mecanism se gripează și se destramă. Crima din Caracal a dezvăluit ceea ce multă lumă bănuia – Poliția este în cârdășie cu bande mafiote. Nu se ocupă de protecția cetățeanului și nici a legii. E doar o fațadă cu care intimidează și minte populația. De fapt Poliția a trecut de partea cealaltă a baricadei. Nu mai apără legea ci pe infractori. Cel puțin la Caracal – lucru dovedit”, scrie Stelian Tănase.

Analistul susține că acum ar trebui ca în fiecare județ al țării să se cerceteze legăturile dintre Poliție și clanurile de interlopi, o situație despre care doar presa vorbește, dar depsre care autoritățile de la nivel înalt nu spun nimic.

”Obligatoriu este acum să se cerceteze care e situația și în alte județe. Olt-ul nu este un județ izolat de restul României. E de aflat cât de întins este fenomenul acesta al cârdășiei dintre Poliție și clanurile de interlopi. Altfel spus – cât de mâncată de corupție este Poliția română? Ar fi normal să urmeze o curățenie generală. Românii nu mai au încredere în Poliție. Situația e mai rea decât în ianurie/fevruarie 1990 cu Miliția, când milițienii nu aveau curaj să îasă în uniformă pe străzi. Rețelele infracționale trebuie destructurate. Interlopii dețin o parte din cifra de afaceri pe plan local, controlează instituții și oameni – inclusiv șefi ai Poliției cu care împart banii. Mai sunt în peisaj și politicienii corupți – ei au generat această situație.

Aceasta față hîdă a statului român a ieșit la suprafață acum și nu văd cum se poate rezolva și mai ales cu cine. Autoritățile păstrează o liniște suspectă în legătura cu aceste aspecte. Nu furnizează informații despre complicitățile acesta. Numai mass-media vorbește despre ele. Autoritățile tac la cel mai înalt nivel. A se vedea VV Dăncilă și Mihai Fifor…”, mai notează analistul politic.

Amintind despre demisia lui Nicolae Moga de la conducerea Ministerului de Interne, Stelian Tănase precizează că plecarea acestuia demonstrează cât de gravă este situația și că cea care ar trebui să dea explicații este Carmen Dan, fosta șefă a MAI.

”Acest buboi trebuie cauterizat. Interlopii arestați, judecați, trimiși în pușcării. Polițaii corupți dați afară și angajați alții prin concurs, în mod corect. Moga a demisionat când a descoperit cât de mare este haosul și la ce grad de corupție s-a ajuns. Nu a vrut să plătească el angaralele. Demisia lui ne-a făcut să înțelegem cât de gravă este situația în MAI. Câinele nu pleacă din măcelarie decât dacă situația e compromisă. D-nei Carmen Dan trebuie să i se ceară explicații amănunțite”, mai precizează Stelian Tănase.

Totodată, analistul susține că actuala putere politică poartă toată responsabilitatea pentru situația de la Caracal și că premierul Dăncilă nu va încerca decât să liniștească apele pentru că ”liderii PSD sunt foarte amestecați în porcăria asta”. Tănase este de părere și că, în acest context, PSD se întreaptă spre un dezastru electoral inevitabil.

”Ce va urma? Dracul știe!? Actuala putere nu e în stare să își asume vreo vină cât de mică. A avut toată puterea, s-a lăudat cu asta și poartă acum întreaga răspundere, logic. Nu are pe cine da vina, și nu o împarte cu nimeni. Așadar VVDăncilă nu va face nicio anchetă. Se va preface doar, ca să liniștească opinia publică și eventual să mai ciugulească niște voturi în noiembrie. Nici nu vrea să afle adevărul pentru că deja îl știe. Liderii PSD sunt f amestecați în porcăria asta. Dacă ar ieși cu comunicate s-ar acuza singură, ar deranja personaje mult prea puternice de la vârful PSD. Baronii, parlamentarii PSD ar avea de suferit. Mai mult decât atât, mulți ar fi compromiși și ar trebui scoși cu targa din politică. Adio carieră!

Ar trebui să ne întrebăm insistent nu cine cine este amestecat dintre grangurii PSD ci – cine NU este amestecat în morișca asta de făcut bani? Cine nu se folosește de banii negri puși la dispoziție de interlopi? Cine mai este curat? PSD se duce în acest context spre un dezastru electoral. Nimic nu îl poate opri să se prăbușească”, a conchis Stelian Tănase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *