Skip to content
Politică

Stelian Tănase arată cum înfrângerea PNL-ului îl poate distruge pe Iohannis

gandul.info

Scriitorul Stelian Tănase arată cum înfrângerea de duminică a Partidului Național Liberal îl poate distruge pe președintele Klaus Iohannis, lăsându-l fără șansa de a-și câștiga al doilea mandat.

Ideea a fost exprimată de către fostul președinte-director general al Televiziunii Române într-un articol publicat luni pe blog și intitulat „Jocul secret la lui Iohannis”.

„Klaus Iohannis iese extrem de șifonat din alegerile parlamentare de la 11 decembrie. Lumea nu i-a urmat indemnul de a ieși la vot sa apere democratia. PNL a luat cu un milion de voturi mai putin, decit in vara la locale, de ex. E un semnal cit se poate de clar. PNL cu cele cca 20 de procente echivalează cu susținerea pe care o mai are de fapt Iohannis în Romania. De la 76% in ianuarie 2015 este o căderea f mare. O prăpastie. El nu mai este in acest moment o candidatură sustenabilă pentru Cotroceni, in 2019.

Dacă nu se face o cotitură in ce privește stilul său politic, poate să renunțe incă de pe acum la al doilea mandat. El a sperat sa-si mențină capitalul politic din nov 2014 și să pornească cu șanse mari in viitoarea sa campanie. A și anuntat de la incepului primul său mandat că doreste să rămînă zece ani la Cotroceni. Asa cum arată acum peisajul situtaia lui este compromisă , poate că iremediabil”, scrie fostul șef al TVR.

Citiți AICI ce portiță de scăpare estimează Stelian Tănase că ar putea avea Klaus Iohannis, precum și ce temă ar urma să marcheze campania prezidențială din 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *