Skip to content
Politică

Stelian Tănase, atac fulminant la adresa lui Dragnea și a legii defăimării: „E începutul sfârșitului!”

Istoricul și fostul director al Televiziunii Publice Stelian Tanase a fost prezent, vineri seară într-o emisiune de la postul B1 TV unde a vorbit despre cele mai fierbinți subiecte de politica internă din această săptămâna.

Stelian Tănase a luat în discuție și legea inițiată de Liviu Dragnea privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup, așa-numita lege a defăimării. Tănase a criticat extrem de dur proiectul legislativ al lui Dragnea decarând că dacă va trece, legea respectivă va fi un real atac la adresa democrației. Totodată, fostul director al TVR a prezis faptul că președintele PSD își face singur un deserviciu întrucât imaginea sa va avea de suferit pentru că va fi asociată cu ideea de cenzură.

„Nu e legea tolerantei, e a intolerantei. E o lege extrem de toxica pentru societatea românească. Societatea românească are o democratie extrem de fragila. Nu este o lege electorala. Dupa ce se lupta sa impuna votul intr-un tur, mai are o prob pe Facebook. PSD e un partid neocomunist care nu s-a desprins foarte bine. Acest trecut atarna foarte mult. Acest partid (PSD-n.r.) are puternice tendinte autoritariste. Conform acestor mentalitati, vom avea maine o lege ca in Rusia. Dragnea viseaza la o democratie de tip rusesc cu democratie controlata. O sa fie Dragnea prim ministru, castiga alegerile si in spatele acestei fatade de lumea a 3 a va fi o coruptie de mare proportie in spatele carea baronii PSD vor putea sa-si consolideze… Aceasta lege pe o democratie extrem de fragila. E inceputul sfarsitului carierei lui. El va ramane in spatiul public românesc ca initiatorul acestei legi. E o lege a intolerantei. Nu a tolerantei.”

Mai mult, Stelian Tănase l-a criticat și l-a ironizat pe Klaus Iohannis pentru faptul că nu și-a prezentat o poziție față de legea inițiată de Dragnea: „Nu ma surprinde. La Cotroceni e liniste, e un parc frumos, sunt niste irisi plantati de regina Maria. Nu, nu va fi nicio reactie. Iohannis sper s-o dea inapoi, poate s-o respinga 1 data cu niste amendamente concrete. Sper sa aiba aceasta reactie s-o opreasca, ar fi spre demnitatea lui. Nu vrea sa se amestece. Îi plac vacantele. Are o digestie mai grea, ii plac expectativele. Dragnea e un calculator, este un om inteligent. Pe toti i-a inghitit asa ca salamul in PSD. E o imprudenta maxima. Ori n-au avut cei din PSD curajul pe o asemenea tampenie, el s-a bagat ca flacaul. A crezut ca a luat caimacul. El asa va ramane in spatiul public, ca este autorul acestei tampenii antidemocratice.”

Amintim că membrii Comisiilor juridică și pentru drepturile omului din Camera Deputaților au dat marți, în ședință comună, raport de admitere pentru proiectul de lege privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup, adoptând și un amendament care vizează aplicarea unor sancțiuni contravenționale pentru cei care discriminează persoane fizice între 1.000 și 30.000 de lei, respectiv grupuri sociale între 2.000 lei și 100.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *