Skip to content
Politică

Stelian Tănase, avertisment înainte de alegerile europarlamentare: Se pregătește o ambuscadă!

Campania electorală dusă de principalele forțe politice din România devine tot mai intensă pe măsură ce ne apropiem de momentul 26 mai, atunci când cetățenii vor fi chemați la urne pentru a desemna reprezentanții țării în Parlamentul European. Atât Puterea cât și Opoziția au organizat mitinguri în marile orașe ale României, încercând să atragă simpatizanți de partea lor. Miza este mare, iar alegerile europarlamentare ar putea servi drept exercițiu pentru alegerile prezidențiale și parlamentare care vor urma.

Politologul și profesorul universitar Stelian Tănase a realizat o analiză a felului în care s-a desfășurat campania pentru europarlamentare până în prezent. Acesta a tras și un semnal de alarmă, precizând pentru PSNews.ro faptul că toate semnele indică pregătirea unei ambuscade PSD-ALDE în vederea furtului masiv la alegerile europarlamentare.

“Pre-campania s-a încheiat, iar din data de 26 aprilie partidele s-au apucat să dea jos banerele uriase întinse pe toate șoselele. S-a trecut la niște panouri meschine în care ai voie să pui un singur afiș de fiecare partid, în format mic. E o manieră de a emascula competiția și, în esență, o bătaie de joc. Măsura dă câștig de cauză celor de la putere care își fac de altfel campanie 4 ani fără oprire. Impiedică așadar Opoziția să se manifeste, să atragă atenția.

Ideea că aceste condiții sunt egale pentru toți este o gogoriță. Efectul este cel scontat de autori. În campania propriu-zisă, Opoziția nu se prea vede. Coroborat cu timpii de antenă acordați, cu regulile talk-show-urilor politice din televiziuni, se ajunge la o prezență discretă a Opoziției. Partidele nu au șanse egale de a cuceri inimile și voturile oamenilor. Avem parte și de încercarea ticăloasă de a schimba regulile de joc chiar în timpul jocului. În plus, aceleași forțe obscure vor să-l scoată neapărat pe Klaus Iohannis de la microfoane pentru delictul că îndeamnă lumea să vină la urne ca să răspundă intrebărilor puse de el pentru referendum.

Nu mai este important cine votează. Nici cine numără, ca pe vremea lui Stalin. Este important cine anunță rezultatul scrutinului. Adică exit-poll-urile. Mie îmi seamănă cu o ambuscadă și cunoscând haosul, lipsa de organizare si mai ales rivalitățile din Opoziție, am motive să fiu îngrijorat.

Singura soluție este o prezență masivă la urne pe 26 mai. Este o condiție obligatorie!”, a conchis politologul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *