Skip to content
Politică

Stelian Tănase, cu lupa pe PSD după CEx: Conflict tipic de gang mafiotic. Rebeliunile vor apărea în continuare! EXCLUSIV

Cotidianul

Luni, 19 octombrie, a fost o zi încărcată pentru scena politică românească și mai ales pentru Partidul Social Democrat. Mult așteptatele remanieri guvernamentale s-au produs. De asemenea, Gabriela Firea a primit o lovitură puternică din partea partidului. A rămas fără șefia filialei PSD București și a organizației din Ilfov, cea din urmă menționată fiind chiar dizolvată.

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura marți cu politologul Stelian Tănase pentru a trasa concluziile jocurilor politice care s-au făcut în cadrul CEx al PSD. Concret, politologul a reliefat faptul că a fost un conflict mafiotic în care Dragnea și-a eliminat adversarii. Cu toate acestea, analistul politic a dat de înțeles că disputele interne din cadrul PSD sunt departe de a fi finalizate.

A fost un conflict tipic de gang mafiotic, unde supremația șefului nu poate fi contestată pentru că dacă o contești șeful își pierde supremația. Climatul este ca în filmul Nașul cu Marlon Brando. În plus, este o luptă politică. PSD-ul rămâne un partid cu adânci rădăcini în bolșevism. Este un partid postcomunist, dar accentul este pe comunist. Partidul nu și-a uitat rădăcinile, nu le-a tăiat. Atunci, sigur că aceste reflexe de șef care se apără și care își apără puterea sunt de la sine înțelese. Exact asta s-a întâmplat, dar uite că i-au trebuit trei CEx-uri ca să lichideze grupul acela dizident care se formase. Nu i-a fost ușor lui Dragnea. De trei ori a încercat să își elimine adversarii. 

În al doilea rând, eu nu cred că va fi liniște în PSD din momentul acesta. Astfel de rebeliuni, răscoale, dizidențe vor apărea în continuare pentru că ceea ce se pune în discuție este dictatura lui Dragnea în partid, a menționat profesorul universitar.

Astfel, întrebat dacă Firea va fi în continuare principalul exponent al dizidenței în PSD, Stelian Tănase a evidențiat că vor apărea nume noi care se vor arăta nemulțumite de felul în care Dragnea conduce partidul. Privitor la Gabriela Firea, analistul politic a spus că aceasta trebuie să se întoarcă la București și proiectele pe care le are ca primar pentru oraș, iar dacă nu și le poate îndeplini trebuie să își dea demisia.

Eu mizez pe niște nume mai noi și mai puțin scoase în evidență până acum. Firea să vadă la capitală ce poate să facă din ceea ce și-a propus. Până acum în doi ani nu ne-a demonstrat nimic făcând niște festivaluri, parade și alte astfel de lucruri. Nu a rezolvat problemele pe care și le-a propus să le rezolve, traficul de pildă și linia de centură, metroul. Sigur că nu toate țin strict de primărie, dar au fost în proiectul ei pentru a fi aleasă. A făcut multe promisiuni. Acum ea spune că a fost sabotată de Guvern, de Dragnea și că reacția ei este consecința fix a acestei situații pentru că și-a dat seama că nu își poate ține promisiunile. Vom vedea cum evoluează situația. După părerea mea dacă ea este chiar convinsă că își poate realiza proiectele trebuie să demisioneze din funcția de primar. Așa face un om politic modern, a conchis politologul Stelian Tănase în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *