Skip to content
Politică

Stelian Tănase explică de ce a obținut Liviu Dragnea amânare în proces: Ăsta a fost ordinul pe unitate, să se tragă de timp

Politologul Stelian Tănase a precizat, pentru PSNews.ro, că decizia judecătorilor de a amâna o decizie în procesul lui Liviu Dragnea de la ÎCCJ nu reprezintă o surpriză, iar acuzațiile lui liderului PSD fac parte dintr-o strategie de victimizare care să atragă voturi.

“Așa cum m-am așteptat, procesul lui Dragnea s-a amânat. Judecătorii nu sunt încă gata să dea sentința. Acesta a fost ordinul pe unitate, să se tragă de timp. În culise, negocierile cu privire la soarta lui Dragnea nu s-au încheiat. Interesele sunt extrem de mari. O sentință în defavoarea lui Dragnea l-ar scoate definitiv din viața politică și l-ar trimite la închisoare.

Câteva aspecte trebuie elucidate. Nu este un proces politic, așa cum pretinde liderul PSD. De ce zice Dragnea că e un proces politic? În primul rând ca să se victimize. Asta aduce voturi destule.

Un alt motiv este pentru a-și afirma inocența. Sunt nevinovat! zice. Nu este inocent, după părerea mea. Știa, cred, ce se întâmpla în primărie. În Franta s-a judecat un proces asemănător. Jacques Chirac, pe vremea când era primar al Parisului, a fost acuzat că a folosit 26 de persoane pentru partid. Plătite de primarie, ele lucrau pentru RPR, partidul lui Chirac. Dragnea nu a descoperit roata, a învățat șmecheriile de unde a putut. Schema asta e arhicunoscută, nimic nou.

Rezultatul este ca Dragnea a obțínut o nouă amânare și s-ar putea să scape. Este de fapt ce a vrut”, a conchis Tănase.

Completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție care judecă dosarul angajărilor fictive din Teleorman, în care Liviu Dragnea este inculpat, a decis luni o nouă amânare. Astfel, va fi un nou termen pe 20 mai.

DNA a arătat că se încearcă tergiversarea dosarului, în condițiile în care unul dintre judecătorii din complet se va pensiona la 1 iunie, iar în aceste condiții, ar fi imposibil să se dea atât o soluție definitivă, cât și motivarea acesteia.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susținut din nou în fața magistraților instanței supreme că este „total nevinovat” în dosarul angajărilor fictive, că dosarul său este unul politic și că dacă va fi menținută condamnarea la închisoare, ar vrea să știe pentru ce. În data de 19 aprilie este așteptată o decizie a Curții Constituționale privind completurile specializate de 3 judecători. Judecătoarea Luciana Mera, membră în completul de 5 care judecă acest dosar, urmează să se pensioneze în 1 iunie. Pe toată durata procesului, în fața Curții Supreme s-au aflat se află în continuare zeci de persoane – susținători și contestatari ai lui Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *