Skip to content
Politică

Stelian Tănase indică dedesubturile murdare din scandalul Hexi Pharma: „Condrea nu a fost singur!”

Istoricul și fostul director al Televiziunii Publice Stelian Tănase, într-o postare pe blogul personal, indică dedesubturile murdare din controversatul scandal Hexi Pharma.

Astfel, Stelian Tănase a precizat faptul că patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, ar fi putut fi doar „păpușa, ținută de alte personaje, structuri, firme” și a mai adăugat că „în România, din cauza mediului mafiotizat și cartelat din lumea afacerilor, nu te poți dezvolta dacă nu ai susținere politică, a partidelor, a serviciilor secrete, a guvernului, a administrației locale. Și dacă deschizi o pizzerie, tot trebuie să ai o protecție, măcar la primărie, dacă nu și mai sus. În plus apar doritori gata sa te dijmuiască, de la Direcția sanitara până la polițaiul din colț. E imposibil să dezvolți asemenea mega-afaceri de unul singur. E clar. Chiar dacă ai încerca, apar neinvitați șacalii și cer partea lor ca taxă de protecție, să te apere de concurență, să nu-ți dea cineva foc la prăvălie și sa te bage în faliment, etc”.

Mai mult, Stelian Tănase a precizat că mai multe instituții au conștientizat afacerea Hexi Pharma, pe care nu au încercat să o oprească, considerând mai profitabil să facă parte din ea, potrivit B1.ro

„Diverse instituții au prins ce se întâmpla la Hexi Pharma și în loc să-l oprească s-au băgat parte. Asta explică de ce a fost lăsat în pace atâta timp. Dan Condrea s-a reprezentat nu doar pe el însuși, ci o întreagă rețea de complici. O rețea”. O altă ipoteză lansată este că HexiPharma „a fost creata de la început ca o sugativă și ca o păpușereală în care Condrea ținea doar fața, pentru că alții erau la butoane”.

Totodată, potrivit fostului director al TVR, Dan Condrea nu putea dezvolta această mega-afacere fără ajutorul unor instituții importante.

„Dan Condrea nu a fost singur decât în clipa morții. El nu putea dezvolta o asemenana afacere (cu sute de licitații câștigate, cu sute de spitale și manageri, cu mii de contracte, cu minister, cu nenumărați clienți – o rețea vastă) fără complicități multiple la nivel înalt în instituții importante. Dan Condrea nu a dus acasă întreg profitul. L-a împărțit cu diverși. Dacă se ia urma banilor este posibil să se afle cine sunt ei și în numele cui a acționat”, a mai scris Stelian Tănase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *