Skip to content
Politică

Stelian Tănase militează pentru salvarea hotelului Concordia

Istoricul şi scriitorul Stelian Tănase, academicianul Răzvan Theodorescu şi profesorii universitari Alexandru Radu şi Liviu Rotman i-au adresat o petiţie ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, în care se solicită restaurarea şi reintroducerea celebrului hotel Concordia în circuitul public. Precizăm că edificiul – actualmente o ruină deplorabilă ce ameninţă să se prăbuşească de la o zi la alta! – comportă o semnificaţie excepţională pentru istoria României, fiind locul în care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Moldovei şi Ţării Româneşti, în urmă cu 157 de ani.

Psnews.ro publică integral textul acestei petiţii:

„În atenţia Ministrului Culturii, Primarului general al Capitalei, Consiliului general al Capitalei,

Fostul hotel Concordia din Bucureşti, str. Smârdan nr. 39, este locul în care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Moldovei şi Ţării Româneşti, prin cea de-a doua alegere a lui Alexandru Ioan Cuza, în urmă cu 157 de ani.

Din păcate, astăzi, clădirea, deşi declarată monument istoric, a ajuns o ruină. Numai o simplă inscripţie, dar şi aceasta deteriorată, aminteşte despre trecutul ei. Vă solicităm să luaţi toate măsurile necesare pentru restaurarea şi reintroducerea hotelului Concordia în circuitul public, în acord cu semnificaţia lui excepţională pentru istoria României.

În felul acesta, se va asigura păstrarea memoriei momentui istoric al naşterii statului modern românesc. Reamintim că prin petiţii şi acţiuni publice repetate în ultimii patru ani am încercat să atragem atenţia autorităţilor locale şi centrale privind starea de degradare avansată şi continuă în care se află această clărire simbol pentru istoria statului român.

Academician prof. univ. dr. Răzvan Theodorescu

Prof. univ. dr. Stelian Tănase

Prof. univ. dr. Alexandru Radu

Prof univ. dr. Liviu Rotman

* Dacă sunteți de acord cu demersul nostru, vă rog să vă alăturați nouă prin semnătura dvs. (nume, adresă, un număr de telefon sau adresa de email)

Mulțumesc ST”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *