Skip to content
Alegeri Politică

Stelian Tănase: Președintele și Dan Barna, în turul 2. Klaus Iohannis va lua voturi de la USR

Liderul USR, Dan Barna, a fost desemnat candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale.

Contactat de PSnews.ro, politologul Stelian Tănase a declarat pentru PSnews.ro că principalul atuu al USR „este că nu a mai fost la guvernare și că poate să vândă foarte bine această inocență electoratului”. Pe de altă parte, acesta atrage atenția că marea problemă a USR „este cum fructifică acest capital care nu va mai fi la fel după 2020 când probabil vor veni la guvernare într-o coaliție cu PNL”.

„USR este într-o situație foarte bună. Marele lui atu este că nu a mai fost la guvernare și că poate să vândă foarte bine această inocență electoratului. Celelalte partide s-au plimbat pe la guvernare și toate au avut scandalurile și problemele lor cu justiția, presa. USR nu este în această situație și din această cauză este privită cu multă simpatie de electorat. Marea lor problemă este cum fructifică acest capital care nu va mai fi la fel după 2020 când probabil vor veni la guvernare într-o coaliție cu PN”, a declarat Stelian Tănase.

Politologul este de părere că Dan Barna va intra în turul 2, alături de Klaus Iohannis, la alegerile prezidențiale. Însă, potrivit lui Stelian Tănase, ”Iohannis îl va bate lejer” pe liderul Dan Barna și pentru că o parte din USR va vota cu președintele Iohannis.

USR va intra în turul 2 cu un candidat, Barna. Dan Barna cred că va trece în turul 2 și se va bate cu Iohannis, însă Iohannis îl va bate lejer. Există varianta ca Iohannis să câștige din primul tur, mai ales dacă ne gândim că o parte din USR votează Iohannis la prezidențiale. Uitați-vă pe sondaje să vedeți că aceasta este situația. Iohannis îl va bate ușor pe Barna, nu va fi o problemă cine va fi președinte. Iohannis va lua voturi din bazinul USR pentru că adesea este un electorat foarte liberal, fost PNL, care va vota conservator cu ce a votat în 2014, adică cu Iohannis, chiar dacă prestația lui Iohannis, din punctul meu de vedere, nu este mulțumitoare. O parte din criza politică continuă pe care am trăit-o în ultimii 2 ani s-a datorat și stângăciilor și absențelor lui Iohannis. Eu votez Iohannis, dar nu pentru că sunt mulțumit de el, dar mi se pare o opțiune rațională pentru că măcar este un pro-occidental determinat”, a conchis acesta.

" "

2 comentarii la “Stelian Tănase: Președintele și Dan Barna, în turul 2. Klaus Iohannis va lua voturi de la USR

  1. Cu presedintele ne-am aranjat….probabil!
    😎

    Sa vedem ce incurcatura de mate va fi in Parlament! O noua configuratie ar fi de dorit dar mai avem de asteptat…..
    Deci si guvernarea va mai lasa inca de dorit…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *