Skip to content
Politică

Stelian Tănase pune lupa pe scena politică românească: Noile partide vor merge slab în alegeri!

paginademedia.ro

În urma ultimului sondaj realizat de IMAS la comanda USR cu privire la viitoarele alegeri europarlamentare, se arată o creștere a partidelor mici precum USR și Pro România și o scădere fără precedent al PSD.

Scriitorul, jurnalistul și analistul politic Stelian Tănase, contactat de PSNews.ro, a făcut câteva declarații cu privire la situația actuală a partidelor politice:

”Partidul lui Dan Barna este USR, un partid care a trecut printr-o campanie electorală, care a căpătat voturi și are parlamentari, iar partidul lui Cioloș este o organizație extraparlamentară care n-a făcut proba electorală, așa că sunt foarte sceptic.  

Întotdeauna când se face o asemenea apropiere se și pierde, se și câștigă. Amintiți-va de PNL și PDL. Unii au zis că este un moment de întărire a PNL-ului și a PDL-ului, alții au plecat. E o dublă contabilitate în povestea asta. Trebuie să așteptăm primele alegeri să vedem dacă este o alianță toxică sau nu.” 

Stelian Tănase consideră că sondajele sunt destul de precise atunci când vine vorba de cele mai mari partide, dar în realitate, partidele mici, noi, de pe scena politicii stau mult mai slab decât le arată sondajele:

”Sondajul este destul de bun pe marile partide, dar nu este la fel de bun pe aceste partide care abia au apărut, pentru că ele nu pot fi citite. Nu avem niște date precise despre situația lor reală din teren. Impresia mea este că ele sunt cotate prea sus și că vor merge slab în alegeri. Adică mai slab decât le arată sondajul, pentru că ele sunt oricum o prezență inedită și, cred eu, pozitivă, în sensul că împrospătează scena politică.” a mai spus analistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *