Skip to content
Politică

Stelian Tănase, radiografie dură a scenei politice: În acest moment Guvernul este ilegitim. Tăriceanu este out. ALDE este la mâna lui Ponta

Inquam Photos / Octav Ganea

Analistul politic Stelian Tănase, în exclusivitate pentru PSnews.ro, a comentat decizia premierului Viorica Dăncilă de a nominaliza reprezentanţi ALDE pentru portofoliile vacante din Guvern, după ce partidul lui Călin Popescu Tăriceanu a trecut în Opoziție.

CITIȚI ȘI: Dăncilă confirmă mutarea momentului: îi trimite președintelui șase propuneri de miniștri. 3 sunt de la ALDE

Stelian Tănase este de părere, însă, că Viorica Dăncilă va fi nevoită să supună Guvernul la votul Parlamentului pentru că președintele Klaus Iohannis nu îi va accepta nici de această dată cele 6 propuneri.

Mai mult, analistul susține că în acest moment Guvernul este ilegitim și toate actele și deciziile Guvernului luate în această perioadă sunt nule.

„Problema este că ei nu sunt în ALDE în acest moment dacă fac asta (n.r – cei 3 miniștri de la ALDE). Faptul că premierul Dăncilă vine cu o altă formulă în fiecare zi ne arată disperarea partidului pe care o conduce de a rămâne la guvernare. În acest moment Guvernul este ilegitim. De fapt nu avem Guvern și toate actele Guvernului sunt lovite de nulitate. Dacă ei iau acum o hotărâre, te duci în instanță și o câștigi. Guvernul este blocat din punct de vedere constituțional.

Dăncilă încearcă să nu ajungă în Parlament cu Guvernul pentru că știe că nu mai are majoritate. Peste 2 luni  avem alegeri prezidențiale. Are 2 luni sau 2 luni jumătate să supraviețuiască pentru că după alegerile prezidențiale, când se vor da rezultatele, se va constata că Dăncilă nu a câștigat alegerile și partidul o va demite.

Manevra aceasta că din 6 miniștri 3 sunt de la ALDE este cu totul falsă. Este o fantasmagorie. Eu cred că Dăncilă nu este Dăncilă. În spatele ei sunt câțiva tovarăși de la servicii care o sfătuiesc și o manevrează. Aceștia se luptă să păstreze Guvernul. Iohannis nu îi va accepta pe cei 6 și o va trimite pe Viorica Dăncilă în Parlament”, a declarat Stelian Tănase.

Întrebat cum vede faptul că cele 3 propuneri de la ALDE vin în contradicție cu decizia președintelui partidului de a părăsi guvernarea, Stelian Tănase a susținut că Tăriceanu „este out”, iar formațiunea politică este acum „la mâna” lui Victor Ponta.

„Nu mă mir pentru că stofa e proastă. Nu sunt niște oameni de calitate. Aceștia s-au băgat în ALDE ca să primească niște posturi sub umbrela Tăriceanu. Și-au părăsit partidele lor – în general PNL – și au venit în partidul lui Tăriceanu iar în momentul în care acesta a rămas fără pâine și cuțit au plecat, pe modelul Mănescu, Meleșcanu. Tăriceanu este out în momentul acesta. ALDE este acum la mâna lui Ponta. Miza lui Ponta însă este să preia PSD”, a susținut Stelian Tănase.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *