Skip to content
Politică

Stelian Tănase: Se crease o mafie politică care mergea împotriva intereselor României. Ne-a trecut glonțul pe la ureche

Inquam Photos / Octav Ganea

Analistul politic Stelian Tănase, în exclusivitate pentru PSnews.ro, a declarat că, prin schimbarea Guvernului Viorica Dăncilă cu Guvernul Ludovic Orban, „România și-a corectat traiectoria și merge acum în direcția bună, spre Occident, spre Europa”.

Stelian Tănase a atras atenția că „se crease o mafie politică care mergea împotriva intereselor României”, iar faptul că am luat-o spre vest „e un lucru foarte util și asta se va vedea mai ales după alegerile prezidențiale”.

„PSD este perdantul zilei de ieri. Victor Ponta a încasat-o și el”

Mai mult, potrivit analistului, PSD și Victor Ponta sunt perdanții zilei de ieri. Victor Ponta a făcut o eroare de calcul de proporții și asta o să îl coste electoral”, spune analistul.

„România căzuse într-o crevasă datorită guvernării dirijate de Liviu Dragnea. Acolo se crease o mafie politică care mergea împotriva intereselor României, s-au apropiat prea tare de Putin și Erdogan. Ne-a trecut glonțul pe la ureche, dar o dată cu arestarea lui Dragnea lucrurile au început să se corecteze. Am avut moțiunea de cenzură, Guvernul a căzut, avem acum un nou Guvern. Toți acești pași sunt foarte benefici pentru România. Urmează alegerile prezidențiale, iar Klaus Iohannis câștigă aceste alegeri, nu se îndoiește nimeni și nu putem să ne așteptăm la vreo surpriză, nu avem niciun fel de semnal că opinia s-a întors împotriva lui.

România și-a corectat traiectoria și merge acum în direcția bună, spre Occident, spre Europa. Faptul că am luat-o spre vest mi se pare un lucru foarte util și asta se va vedea mai ales după alegerile prezidențiale.

PSD este perdantul zilei de ieri. Victor Ponta a încasat-o și el. În partidul lui nu a reușit să își gestioneze poziția, a schimbat mult prea des, în ultimele săptămâni, poziția sa. Ba o sprijină pe Dăncilă, ba vrea în PSD, ba e contra, ba se prezintă să fie cvorum, ba nu se prezintă, ba votează moțiunea, ba nu votează moțiunea. A negociat la toate capetele posibile. Când a venit sorocul, partidul s-a făcut praf, s-a împărțit în două. Victor Ponta și-a arătat acum limitele și jocul lui, care nu a fost cel mai benefic. A făcut o eroare de calcul de proporții și asta o să îl coste electoral. Scopul lui rămâne să înhațe PSD, dar nu știu dacă mai poate. El a vrut să arate tuturor că face jocurile și că dacă e ceva de negociat trebuie să se vorbească numai cu el. S-a văzut ieri că nu e așa și asta e marea lui înfrângere”, a declarat Stelian Tănase.

Ludovic Orban, noul premier al României

Plenul reunit al Parlamentului s-a întrunit, luni, pentru votul de învestire a Guvernului propus de premierul desemnat Ludovic Orban. Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, prin vot secret, cu bile, au acordat votul de încrede Guvernului Orban și programului de guvernare cu 240 de voturi „pentru”. „Vă mulțumesc și aveți încredere în noi!”, a declarat, succint, Ludovic Orban, după anunțarea rezultatului.

Pentru ca Guvernul să fie învestit era nevoie de prezenţa a cel puţin 233 de parlamentari la şedinţă şi de întrunirea a minimum 233 de voturi favorabile. De asemenea, avizul comisiilor la audierea miniştrilor propuşi a fost consultativ.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, marţi, că se lucrează la Ordonanţa de Urgenţă privind restructurarea Guvernului, motiv pentru care nu a fost stabilită ora primei şedinţe a Executivului nou instalat.

„E în lucru Ordonanţa de Urgenţă. Din cauză că am restrâns numărul de ministere este necesară operarea unei restructurări şi asta se pregăteşte, e în lucru ordonanţa de urgenţă de restructurare a Guvernului”, a declarat Ludovic Orban marţi, în prima zi după depunerea jurământului ca prim ministru.

Acesta a precizat că există o hotărâre de guvern care reglementează circuitul actelor normative adoptate de guvern şi de aceea „există nişte constrângeri”.

 

 

2 comentarii la “Stelian Tănase: Se crease o mafie politică care mergea împotriva intereselor României. Ne-a trecut glonțul pe la ureche

  1. Stelian Tanase delireaza de cativa ani. Nu stiu daca este senilitatea dar nu mai este lucidul si inteligentul de acum 5-6 ani. Sa aiba o pensionare linistita. Dar pare cam senil acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *