Skip to content
Alegeri Politică

Stelian Tănase, verdict nimicitor pentru Dragnea: E cel mai slab adversar pentru Iohannis la prezidențiale!

Scena politică românească va fi marcată de dispute după dispute în 2019. Anul acesta vor avea loc două rânduri de alegeri, cele europarlamentare și cele prezidențiale.

În acest context, redacția PSNews.ro a luat legătura cu Stelian Tănase. Concret, întrebat dacă Dragnea va forța și mai mult OUG pe amnistie și grațiere pentru a candida la prezidențiale, politologul a precizat că este greu de zis, dar cu siguranță Liviu Dragnea este cel mai slab și convenabil adversar pentru Klaus Iohannis la prezidențiale, iar din acest punct de vedere este puțin probabil că președintele vrea să îl bage pe liderul PSD la închisoare.

Este greu de prezis, dar Dragnea vrea să candideze, iar pentru Iohannis este cel mai slab adversar. Lui Iohannis îi convine să fie contra lui Dragnea. Dragnea va capacita și mai mult sentimentul anti-PSD și anti-Dragnea, deci Iohannis va avea măcar 1 milion de voturi în plus în cazul candidaturii președintelui PSD. Așadar, Iohannis va trebui să fie mulțumit să îl aibă contracandidat pe Dragnea. Acesta este un aspect. Ideea că Iohannis vrea să îl bage în pușcărie pe Dragnea nu este foarte realistă. Iohannis și-l dorește contracandidat pe Dragnea care are de altfel și foarte multe probleme și este ușor de combătut și într-un dialog 1 la 1, cum se organizează uneori în campanie, și pentru faptul că electoratul anti-PSD se va mobiliza mult mai mult pentru că a adunat foarte multe resentimente acest Dragnea. Acesta este încă un aspect. Mă gândesc dacă politic PSD-ul îl va împinge pe Dragnea știind că este partida perdantă, adică mutarea care pierde. Oricine care se ocupă cu sondajele știe lucrul acesta, că Dragnea este cel mai slab candidat pe care PSD îl poate contrapune lui Iohannis”, a transmis analistul politic.

Totodată, chestionat dacă Tăriceanu, în calitate de candidat comun PSD-ALDE, ar avea șanse în fața lui Iohannis, Stelian Tănase a răspuns că sigur mai multe decât în cazul variantei cu Dragnea, dar cu toate acestea insuficiente deoarece nu poate rupe voturi de la dreapta.

„Mai mari decât în cazul variantei cu Dragnea, dar Tăriceanu nu are nicio șansă în fața lui Iohannis din foarte multe motive, în primul rând pentru asocierea cu Dragnea și cu PSD. Ideea că Tăriceanu adună voturi de la dreapta este foarte falsă fiind considerat acolo un trădător, un dezertor. Tăriceanu și-a creat multe animozități pe dreapta politică prin colaborarea lui atât de jenantă cu PSD. El de fapt și-a sacrificat onoarea pentru a fi președintele Senatului. A fost remorca PSD și nu va lua voturi pe dreapta. Va fi un candidat mai dificil pentru Iohannis decât este Dragnea, dar nu are șanse în fața președintelui din motivele pe care vi le-am spus”, a adăugat scriitorul.

De asemenea, întrebat dacă Dacian Cioloș reprezintă un pericol pentru Klaus Iohannis pe același segment de electorat, Stelian Tănase a atras atenția că fostul premier nu este de luat în seamă în calculul prezidențialelor nefiind un candidat de anvergură națională și care nu va lua voturi de la actualul președinte al României.

„Nu ia voturi de la Iohannis. Cioloș are o reprezentare regională foarte modestă. Nu este un candidat de anvergură națională. Nu ia voturi de peste tot, adică și din Muntenia și din Moldiva, ci ia o parte din Ardeal, din zona lui. Cioloș nu este un candidat care trebuit luat în seamă. Candidatul care trebuie luat în seamă este cel cu care va veni PSD. Acolo este mutarea pe care trebuie să o așteptăm”, a conchis Stelian Tănase în exclusivitate pentru PSNews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *