Skip to content
Politică

Steluța Cătăniciu a pierdut și la CEDO. Instituția a respins cererea ca „inadmisibilă”

www.mondonews.ro

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că deputatului ALDE nu i-au fost încălcate drepturile pe durata procedurii administrative și a proceselor pe care le-a inițiat după ce a fost declarată, de către Agenția Națională de Integritate, ca fiind în conflict de interese administrativ.

Potrivit ANI, Steluța Cătăniciu, care este membră a Comisiei speciale conduse de Florin Iordache, calitate din care se ocupă de modificarea legilor Justiției și a Codurilor penale, nici nu ar fi trebuit să fie parlamentar.

După ce ANI a declarat-o în conflict de interese administrativ, în martie 2013, deputatul ALDE a contestat în instanță raportul Agenției. A pierdut la Curtea de Apel Cluj și la Înalta Curte de Casație și Justiție, dar a mers mai departe și s-a adresat CEDO, care a concluzionat:„Declară cererea ca fiind inadmisibilă.”

După procesul pierdut la ICCJ, menţinând decizia de conflict de interese, Steluţa Cătăniciu a declarat că nu are de ce să părăsească Legislativul. „Sentința pronunțată de ICCJ nu schimbă cu nimic situația mea. Da, s-ar fi schimbat dacă era admisă contestația în anulare, dar cum nu a fost, practic rămâne în vigoare sentința din noiembrie, 2015. Și nu am niciun motiv pentru care ar trebui să demisionez, pentru că eu am respectat această sentință, așa cum de altfel a respectat-o și Parlamentul”, spunea deputatul ALDE, citat de digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *