Skip to content
Politică

STENOGRAMĂ Alin Tișe (PNL), dezlănțuit la adresa consilierilor USR, în ședința CJ Cluj: „Autiști administrativ, ne luați de fraieri, vorbiți prostii”

Inquam Photos / Manases Sándor

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, s-a dezlănțuit, marți, într-o ședință extraordinară la adresa consilierilor USR, numindu-i „autiști administrativ” sau arătând că vorbesc „prostii întruna”, scrie monitorulcj.ro. La final, Tișe a spus că va trata USR „ca un partid în opoziție”, iar consilierii acestui partid vor avea limită de timp atunci când iau cuvântul.

Alin Tișe a convocat, marți, o ședință extraordinară cu un singur proiect pe ordinea de zi și anume aprobarea Organigramei și a Statului de funcţii la Consiliul Județean, dar ședința s-a transformat într-un scandal. Proiectul presupunea înființarea Serviciului Digitalizare, Reprezentare, Protocol cu un număr de 8 posturi de funcții publice.

„Din punctul nostru de vedere ar trebui respinsă ordinea de zi pentru că nu se justifică în niciun fel urgența dezbaterii acestui proiect în ședință extraordinară. Ne-ați trimis proiectul vineri la ora 16.00 în condițiile în care a urmat o perioadă de sărbătoare națională în care toată lumea a fost plecată și ne puneți să votăm astăzi la11 proiectul. Este inadmisibil”, a spus Ionuț Florea, consilier județean USR, în debutul ședinței.

„Dumneavoastră nu ați citit motivarea acestui proiect? De ce am făcut-o extraordinară?”, a replicat Tișe.

„Am citit și nu reiese de nicăieri că trebuie să fie extraordinară. Sigur, dumneavoastră ați pus acolo niște motive, dar asta nu înseamnă că trebuie să puneți proiectul de vineri până marți în condițiile în care am trecut printr-o perioadă de sărăbătoare și nu am putut analiza în profunzime”, a spus Florea.

Redăm mai jos dialogul între Tișe și consilierul județean Ionuț Florea:

Tișe: Am crezut că doar colegul dumneavoastră care a plecat e autist și cântă după ureche, dar văd că și dumneavoastră cântați după ureche

Florea: Să nu facem exprimări despre diagnostice

Tișe: Despre care diagnostice?

Florea: Autismul este un diagnostic și este o boală gravă

Tișe: Era vorba de autism administrativ în care nu se înțelege ordinea de zi, nu era vorba de o chestiune medicală. Folosim ce cuvinte dorim, nu stabiliți dumneavoastră ce cuvinte să folosim în ședință. Am avut toată îngăduința cu dumneavoastră, dar se pare că realmente nu ai cu cine. Spuneți-vă punctul de vedere și cu asta basta, dar nu ne subminați autoritatea administrativă și nici nu ne luați de fraieri. Faptul că oamenii aceștia din Consiliu au îngăduință față de dumneavoastră și vă acceptă toate prostiile pe care le spuneți de atâția ani, asta nu înseamnă că dumneavoastră aveți dreptate. Vorbiți prostii întruna, vă înlocuiți unii pe ceilalți, noi manifestăm îngăduință. Pe lângă faptul că ar trebui să citiți administrație publică și să faceți diferență între un aviz, un acord și un vot, nu faceți strictul necesar de a vă informa, vorbiși cu o nonșalanță despre care nimeni nu poate să discute pentru că dumneavoastră sunteți…ce? Manifestăm îngăduință cu dumneavoastră, nu sunteți capabili să faceți niciun amendament la niciun proiect și ne țineți ore în șir la punctul «diverse» ca să vă citim frazele pe care le citiți de pe calculator. Stimate coleg, în primul rând te pregătești înainte de a veni în ședință și faci o diferență între o notă de fundamentare și un proiect. Și înțelegi dacă ai la bază o iminentă modificare legislativă nu ai cum s-o intuiești ca președinte de consiliu județean și că urgența se justifică câtă vreme nu știai acum trei zile.

Florea: De câteva luni se discută despre blocarea angajărilor în cadrul sistemului bugetar și acum vreți să faceți niște angajări pe ultima sută de metri.

Tișe: Nu facem nicio angajare. Reașezăm posturile pe care le avem în sistem, posturi care există deja și unde avem nevoie angajăm IT-iști și o persoană care să se ocupe să organizeze ședințele. Ce vi se pare așa spectaculos, miraculos? Am senzația că ne luați de proști. Atâta timp cât dumneavoastră luați cuvântul și vorbiți prostii, credeți că și noi suntem ca dumneavoastră.

Florea: Nu o să ne luați dreptatea. Puteți să ne jigniți, să ne faceți autiști, drogați, cum ați făcut-o și în alte ședințe, puteți să continuați

Tișe: Cine v-a făcut drogați?

Articolul integral AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *