STENOGRAME „azilele groazei”. Ce erau nevoiți să mânânce bătrânii

Facebook
Facebook

Margarină, zacuscă, o zeamă lungită, făcută din 10 litri de apă şi şapte pliculeţe de ceai, numită de angajaţi “ceai”. Tocăniţe de cartofi în care s-a turnat un borcan întreg de ardei iute, lucru care le-a provocat beneficiarilor grave probleme de sănătate şi pe care membrii grupării le-au găsit amuzante.

Toate aceste lucruri se regăsesc în stenogramele procurorilor pe care PS News continuă să le prezinte aici, la “azilele groazei”.

De asemenea, un aspect foarte important semnalat de procurori a fost rolul pe care l-a jucat societatea comercială care asigura serviciile de catering, S.C. Mititei la Tomiţă S.R.L. Această societate avea rol de “membru de execuţie, prin crearea aparenţei îndeplinirii condiţiei obligatorii prevăzute de lege, de către Asociaţia Sf. Gabriel cel Viteaz”, mai ales că centrul de bătrâni nu era autorizat să prepare mâncarea în incintă.

Procurorii remarcă faptul că în niciunul dintre contractele încheiate între cele două entităţi nu sunt specificate preţuri, în locul acestora fiind preferată formula “o valoare negociată de comun acord, săptămânal, în funcţie de meniurile solicitate, raportat la preţurile de listă practicate de prestator şi gradul de ocupare al asociaţiei”.

Acest lucru înseamnă, de fapt, că Asociaţia era “acoperită” cu un contract fictiv, că nu plătea nimic către firma de catering şi că asigura mesele beneficiarilor prin moduri proprii, deşi nu avea autorizaţie pentru această activitate.

Firma de catering nu a realizat nicio livrare în 2022. Abia în 2023 a început aceste livrări.

Lăsând la o parte aspectele, extrem de grave, ale contractelor fictive, calitatea mâncării este, după cum veţi citi din paginile următoare, mult sub standardele cerute. O beneficiară a fost lăsată să mănânce dulciuri, deşi avea diabet, iar acesta este doar unu dintre multele inconveniente observate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor

  • Moldovan Roxana

    Are peste 20 de ani de experiență în presa print și online. Crede în puterea cuvântului scris. Recunoaște că e dependentă de știri și-i place să scrie și să citească reportaje și analize. La PS News, se axează pe scrierea de sinteze pe temele cele mai importante ale zilei.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: