Stenograme în dosarul exploziei de la Crevedia. Cum încercau angajații stației GPL să-și potrivească declarațiile

Sursa foto: X

Angajații stației GPL au fost interceptați în timp ce discută cum să-și potrivească declarațiile de la audieri, arată stenogramele din dosarul exploziei de la Crevedia, în care au murit 6 oameni și peste 50 au fost răniți. În unele situații chiar își dau seama că ar putea să fie înregistrați și se mută pe o aplicație criptată sau se încurajează să șteargă conversațiile.

În prima conversație telefonică pe care martorii au avut-o, aceștia vorbesc despre ce vor spune la audieri și se asigură că vor declara cu toții același lucru, inclusiv când vine vorba despre felul în care se făcea transferul de gaz dintr-o cisternă în alta.

În a doua conversație, un angajat îi spune unei persoane al cărei nume nu este divulgat că a șters toate mesajele care l-ar fi putut incrimina.

În altă convorbire, un angajat spune că așteaptă despăgubiri ca să nu spună anchetatorilor despre transvazările ilegale. Și vorbesc despre faptul că au probe clare care i-ar putea incrimina pe patroni.

Într-un alt moment angajații își dau seama că ar putea să fie înregistrați și se mută pe o aplicație criptată sau se încurajează să șteargă conversațiile.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: