Skip to content
Politică

STENOGRAME incredibile din ședința USR: Silviu Mănăstire arată cum s-a mușamalizat scandalul banilor cheltuiți la USR Giurgiu

Jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire scoate la iveală stenograme din ultima ședință USR, în care Cristian Ghinea și liderul USR, Dan Barna, au făcut o demonstrație de forță asupra partidului.

Potrivit ziaristului, cei doi lideri au mușamalizat scandalul banilor cheltuiți la USR Giurgiu și, in paralel, au contracarat cu un alt scandal, cu niște contracte la organizatia USR Sector 3 din Capitala, acolo unde niște bani s-au dus tot spre firmele unor membri. „Ideea era să îngroape un scandal cu un alt scandal și să le închidă pe amândouă la pachet, ceea ce au și făcut”, a scris Silviu Mănăstire pe pagina de Facebook a emisiunii ”Dosar de politician”.

Dan Barna ar vrea să pună control pe toate organizațiile USR din țară pentru a avea susținere la candidatura pentru prezidențiale, i-a relatat jurnalistului o sursă de la vârful USR. Motivul? Cel puțin 30 la suta din filiale nu l-ar vota pe Barna, ci pe Iohannis, dacă se va ajunge la o astfel de confruntare în turul doi.

Pe vremuri, ieșeau în media stenograme de la ședințele PSD, erau savuroase. Acum a venit rândul celor de la USR să-și scoată rufele murdare pe taraba politicii.

Stenogramele din ultima ședința USR, în care Ghinea și Barna au făcut o demonstrație de forța asupra partidului, arată cum se dau luptele pentru putere și influență în interior. Cei doi lideri au mușamalizat scandalul banilor cheltuiți la USR Giurgiu și, în paralel, au contracarat cu un alt scandal cu niște contracte la organizatia USR Sector 3 din Capitala. Acolo unde niște bani s-au dus tot spre firmele unor membri. Ideea era să îngroape un scandal cu un alt scandal și sa le închidă pe amândouă la pachet, ceea ce au și făcut.

În esență, Barna vrea să pună control pe toate organizațiile USR din țară pentru a avea susținere la candidatura pentru prezidențiale. O sursa de la vârful USR mi-a relatat că cel puțin 30 la sută din filiale nu l-ar vota pe Barna, ci pe Iohannis, dacă se va ajunge la o confruntare în turul doi.

Săptămâna trecută, echipa Barna- Ghinea a luat bătaie la alegerile pentru conducerile organizațiilor USR Ploiești și la Sectoarele 5 și 3 din București. Sectorul 3 este tocmai “organizația de bază” a lui Ghinea, de aici și înfrângerea rușinoasa a “eminenței cenușii” din partid.

Iată câteva relatări ce descriu atmosfera din USR, iar mai jos sunt câteva stenograme relevante din ședința Comitetului Politic USR

“în ultimele luni iliberalii (tabăra Ghinea- Barna n.red) reușiseră să aibă cam 50% din voturi și în Comitetul Politic, au lucrat intens la preluări de filiale ostile prin metoda „autobuzul”. Au înlocuit, prin suspendare/excludere, oameni cu drept de vot în CP, pe baza unor plângeri de multe ori exagerate/inventate”

“arma principala a iliberalilor e Biroul Național (executivul) unde au majoritate de pe vremea lui Nicușor Dan. Cu ajutorul BN, iliberalii taie și spânzură în USR, fără să le pese prea mult de statut. În Comitetul Politic, Ghinea și Barna iar nu s-au putut abține să se comporte așa cum o fac de obicei în spatele ușilor închise. Ei care cu presa de față pleznesc de atâta democrație, în interiorul USR sunt niște dictatori de tip PSD”

“iliberalii lui Ghinea în 2 ani nu au pierdut nicio bătălie internă și au preluat câteva filiale, prin diferite artificii: la referendum au vrăjit întrebările, la Congres au vrăjit alegerile de la București, la Europarlamentare au venit cu o schemă de vot cu punctaje prin care au câștigat pozițiile 1, 2 și 4. În câteva filiale au băgat autobuze cu membri disciplinați cărora le plătesc cotizația redusă la 5 lei și votează lista de la șefu”

“este pentru prima oară când iliberalii într-o singura zi pierd președintele în 3 filiale mari: sectoarele 5 și 3 și Ploiești”

“e foarte frustrant să alergi luni de zile pentru niște principii, pe timpul și banii tăi, iar apoi vin niște combinatori cu niște slugi în autobuz și îți impun la conducere niște marionete”, scrie Silviu Mănăstire.

1 comentariu la “STENOGRAME incredibile din ședința USR: Silviu Mănăstire arată cum s-a mușamalizat scandalul banilor cheltuiți la USR Giurgiu

  1. Este exact cum am crezut si afirmat. Partide noi,cu metehne vechi. De fapt,fiecare partid care se lupta pentru a accede la butoane le puteri,nu urmăresc decat un singur scop: bani si impărtirea lor in avantaj propiu. Vrajeala asta cu statul de drept,cu justitia,cu corectitudinea este destinata acaparari voturilor prostilor din electorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *