Skip to content
Politică

Stenogramele ședinței de guvern în care s-a dat aviz pentru propunerea privind libertatea presei vor fi DESECRETIZATE

Executivul a aprobat, miercuri, ca stenogramele ședinței de Guvern din data de 29.10.2014 când s-a dat aviz pentru modificările legii 286/2009 din Codul Penal să fie desecretizate.

”25.HOTARARE privind declasificarea unor informatii secrete de stat cuprinse in Stenograma sedintei de guvern din data de 29.10.2014. – Aceasta Hotarare a fost adoptata”, se arată în comunicatul de presă remis PSnews.ro după ședința Executivului.

După Guvernul s-a jucat de-a alba-neagra cu avizul dat pentru modificările legii 286/2009 din Codul Penal, modificări care prevăd ca orice cetăţean care dezvăluie informaţii din dosarele penale să fie pedepsit cu până la trei ani de detenție, acum Executivul va desecretizarea stenogramelor din ședința în care s-a dat avizul respectiv.

În cursul zilei de miercuri, 29 octombrie, Guvernul a emis un comunicat de presă la ora 16:42 privind actele normative incluse pe agenda ședinței Executivului în care era precizat clar că modificarea Legii 286/2009 a primit aviz favorabil, la mai puțin de șase ore, mai precis la ora 22:18, Guvernul a emis un nou comunicat în care se preciza că propunerea legislativă inițiată de senatorul PSD Șerban Nicolae de a modifica legea 286/2009 a primit aviz nefavorabil.

De precizat este faptul că în spațiul public au apărut reacții extrem de virulente cu privire la avizarea favorabilă a modificărilor legii 286 din Codul Penal, mai mulți jurnaliști exprimându-și punctul de vedere conform căruia este o îngrădire a libertății presei care afectează în special jurnaliștii de investigații.

1 comentariu la “Stenogramele ședinței de guvern în care s-a dat aviz pentru propunerea privind libertatea presei vor fi DESECRETIZATE

  1. Pai au revenit..Doamne fie laudat la timp! Ce le mai tot comentam? Da presiunile impotrva ziaristilor jurnalistilor de catre basescu si pdl-isti nu le-a vazut nimeni? Sau nimeni nu si le mai aduce aminte? Basescu= iohhanis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *