Stereotipurile și rivalitățile românilor, satirizate de un american. „Disprețuit de o țară întreagă și de Dumnezeu”

Sursa foto: Captură video

Un vlogger american cu origini în Serbia a făcut un clip-satiră despre România, bazat chiar pe stereotipurile și rivalitățile românilor. Nu au scăpat de ironiile sale Bucureștiul, Clujul, Timișoara, Craiova sau Harghita și Covasna.

Vloggerul explică de la bun început, în descrierea clipului postat pe You Tube, că nu și-a dorit să ofenseze pe nimeni.

Acest videoclip se dorește a fi satiră și nu încearcă în niciun fel să jignească pe nimeni din niciunul dintre locurile menționate. Acestea sunt câteva stereotipuri pe care românii înșiși le-au inventat despre oameni din diferite orașe din România și pur și simplu împărtășesc cu internetul larg lucrurile care mi-au fost spuse de un român adevărat (da, ele există)”, a scris el în descriere.

Clipul s-a bucurat de un succes pe măsură. În trei luni a adunat aproape 400.000 de vizionări (392.315 vizionări în momentul redactării acestui articol). Pe de altă parte, autorul are aproape 250.000 de abonați (224.000), iar dintre cei care au văzut acest clip aproape toți au fost români care l-au felicitat și s-au amuzat copios.

„Centura ruginită” a României. În Serbia avem o vorbă: Cu cât mergi mai spre sud, cu atât devine mai trist. Și asta se aplică foarte bine și României. Nordul țării este destul de bine dezvoltat, plin de castele frumoase, pădurea maiestuoasă, iar apoi, de îndată ce treci munții Carpați, atât oltenii, cât și muntenii sunt un fel de „centură ruginită” a României. Pe vremuri, zona era inima industriei țării, coșul de pâine al țării, până când autoritățile au decis să separe cele două regiuni, operă definitivată de Iliescu, care au fost distruse, zona ajungând mai rău ca o prostituată în GTA 5. Lucru care face ca ambele regiuni să fie cele mai sărace și mai puțin dezvoltate zone din țară”, începe el.

Apoi, se referă mai pe larg la regiunea Olteniei și vorbește despre Craiova, pe care o vede ca pe un „Ohio românesc”, dar nu uită nici de Caracal.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: