Skip to content
Politică

Steriu iese la rampă: Am de gând să port o discuție cu Traian Băsescu! EXCLUSIV

gorjexclusiv.ro

Deputatul Valeriu Steriu – co-președinte executiv al Partidului Mișcarea Populară – a oferit miercuri pentru PSnews.ro câteva detalii referitoare la nemulțumirile fostului președinte Traian Băsescu.

Amintim că liderul Partidului Mișcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, a anunțat marți că dorește denunțarea fuziunea dintre cele două formațiuni politice.

”Nu am avut înainte o comunicare cu domnul Traian Băsescu, urmează ca zilele următoare (astăzi a fost zi plină și la Camera Deputaților și la Senat), să mă întâlnesc cu dânsul și să limpezim despre ce este vorba mai concret pentru că a fost o ședință publică (cu acele declarații) fără o consultare anterioară, deci practic a fost o pregătire a Congresului din 16 iunie cu un punct pe care l-a solicitat în ședință.

Există probleme de colaborare între PMP și UNPR. În primul rând, există o fuziune neîncheiată juridic, practic avem de mai bine de 2 ani o primă instanță care a validat-o, și apoi o a doua instanță s-a blocat prin intervenienți, prin diverse forme juridice și care a generat o prelungire a unui termen definitiv pe acest proces. În concluzie, ea nu este finalizată și atâta timp cât ea nu este finalizată, nu poate fi desfăcută decât din două locuri: ori de la capătul unde nu este finalizat, respectiv într-o instanță iar în cazul de față este vorba despre Curtea de Apel București, ori în partea de start, respectiv în partea de Congres”, a declarat Steriu.

Chestionat în legătură și cu problemele financiare pe care le-ar avea UNPR, invocate de Traian Băsescu, co-președintele executiv al PMP a opinat că:

Cel mai bine vă invit să vedeți problemele financiare de pe site-ul ANAF și veți vedea cine are probleme. Cifrele sunt întotdeauna publice. Din contabilitatea pe care am văzut-o ultima oară a UNPR-ului, știu că nu era vorba de datorii care să atragă atenția. Existau procese, oricum niște sume relativ mici pentru viața unui partid care nu generau o astfel de provocare într-o fuziune. Acele cifre au fost știute întotdeauna, din momentul în care ne-am așezat la masă. Noi am avut atunci dialog cu mai multe partide și primul lucrur pe care l-am spus a fost că există niște datorii, am fost oameni corecți, datoriile respective nefiind niște datorii mari pentru un partid.

Am de gând să port o discuție cu domnul președinte în care să îl întreb despre ce este vorba și care este sensul unei priorități pe această decizie pe care a anunțat-o domnia sa. Nu știu la ce se referea domnul Băsescu pentru că noi nu funcționăm ca două partide în clipa de față”, a conchis acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *