Skip to content
Politică Video

Steriu pune capăt speculațiilor. Ce relație are cu Ilie Sârbu EXCLUSIV

facebook

Preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară, Valeriu Steriu a fost invitatul ediției de marți a interviurilor video PSnews.ro.

Deputatul a vorbit, în cadrul interviului despre fuziunea UNPR-ului cu PMP, partidul fostului președinte, Traian Băsescu și despre relația pe care acesta o are cu Ilie Sârbu, fostul ministru al Agriculturii.

" "

”UNPR-ul a început în activitatea lui în 2010, ca partid de stânga, care s-a alăturat PDL-ului și a și sprijinit o guvernare de aproape 2 ani, până în 2012, alături de prim-ministrul Emil Boc, și o vreme alături de prim-ministrul Ungureanu. Dar proiectele principale, care erau legate de partea de patriotim, de sprijinirea cadrelor militare, de sprijinire a agriculturii,  au putut fi menținute indiferent de stânga sau de dreapta, și în 2010-2012, și în 2012-2016. Momentul alegerilor locale din 2016, pentru prima dată când am mers singuri în toate județele, ne-a dat totuși de înțeles care este puterea noastră în a continua activitatea echipei care constituia acest partid, am realizat că suntem totuși sub prag și am continuat un partener cu care să mergem mai departe cu acest proiect. Evident, prima dorință a fost să mergem sub forma unei alianțe și să păstrăm identitatea partidului, toate aceste demersuri sau făcut foarte transparent și foarte deschis între colegi, toate organizațiile spuneau <<Hai să încercăm cu PSD-ul>>”, a susținut Preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară.

Mai mult acesta a adăugat că: „Oferta venită după alegerile locale, din partea PSD-ului nu a fost confortabilă pentru colegi. Am continuat negocierile cu PNL-ul dar nu am obținut ce ne doream, mai bine spus lucrurile s-au dus chiar spre un refuz al ambelor părți, și în acel moment, începând o vară în care de obicei activitatea politică scade, am considerat că este totuși necesar să pornim totuși un proiect de fuziune, un proiect de fuziune pe principii cât mai egale, și acesta  venit de la Traian Băsescu în PMP. Am considerat că este o oportunitate, s-a transformat totul într-un proiect foarte rapid de fuziune, cred că a fost cea mai rapidă fuziune a două partide mari din ultimii 20 de ani”, a declarat Steriu

Cât despre relația pe care acesta o mai are cu Ilie Sârbu, fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Steriu a dezvăluit pentru Psnews.ro că:Personal, de la Ilie Sârbu am învățat tot ce înseamnă etapa mea de ucenicie politică. Am fost secretar de stat alături de dânsul 3 ani și jumătate și cred că am făcut cea mai bună echipă din ultimii ani în Ministerul Agriculturii. Mai departe, am fost chiar foarte buni amici o vreme când niciun nu mai eram atât de sus politic, și poate a fost o perioadă mai mult decât bună de a finisa aceste calități politice pa care dânsul le-a arătat dealungul anilor. Lucrurile au putut să meargă într-o zonă divergentă în momentul în care în 2009 am dorit amândoi, și dânsul și eu, funcția aceia de ministru al Agriculturii. Am reușit să trecem peste acel moment.”

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *