Skip to content
Politică

Steriu se arată îngrijorat de jocul PSD. Anunță o spirală inflaționistă

psnews.ro

Toamna va debuta cu scumpira carburanților și a alimentelor, prognozează președintele executiv al PMP, deputatul Valeriu Steriu.

„Majorarea accizelor la carburanți va duce la scumpiri în lanț și mi-e teamă că Guvernul va genera o inflaţie, pe care România a reuşit într-un fel sau altul să o stopeze în ultimii ani”, consideră Steriu.

Va fi o reacție în lanț, a precizat președintele executiv al PMP, în cadrul unei intervenții la RFI.ro. „Ca fost preşedinte de patronat în industria alimentară, ştiu că o modificare a carburanţilor duce la modificări în cascadă, pe tot lanţul şi mă refer în primul rând la produsele alimentare”, explicat deputatul.

Creșterea nu se va rezuma doar la o singură industrie, ci va declanșa o adevărată spirală inflaționistă, crede Steriu, în ciuda promisiunilor lui Călin Popescu Tăriceanu de alimita aceste efecte.

„Şi mobila se va scumpi şi orice tip de lucrare. Corelat cu ce s-a întâmplat în ultimele luni, scăparea de sub control a preţului energiei electrice, mi-e teamă că Guvernul nu va genera doar inflaţie, dar va genera o scădere vizibilă a costului populaţiei şi acest lucru vine după nişte promisiuni cu totul diferite în campania electorală, prin care şi-au cucerit dreptul de a asigura puterea.

Am văzut intervenţia preşedintelui Senatului, spunând că nu va avea impact, că nu se va simţi. Evident, probabil că la salariul dânsului nu se va simţi, dar vă asigur că la cetăţeanul de rând se simte în buzunar orice leu majorat pe carburanţi”, a mai comentat parlamentarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *