Skip to content
Societate

Sticlele și alte obiecte din plastic, interzise din 2021. Ce obligații au statele din Uniunea Europeană

Parlamentul European a  aprobat un proiect ce prevede interzicerea completă a produselor de plastic de unică folosinţă începând cu 2021. Practic, din acest an vor dispărea de la vânzare orice înseamnă tacâmuri din plastic de unică folosinţă, respectiv furculiţe, cuţite, linguri şi beţişoare, farfurii din plastic, paie din plastic şi beţişoare de urechi.

De asemenea, vor dispărea produsele şi recipientele pentru alimente din material plastic oxodegradabil şi recipientele pentru băuturi fabricate din polistiren expandat, scrie b1.ro.

Statele membre vor trebui să atingă un obiectiv de colectare de 90% pentru sticlele din plastic până în 2029 şi un obiectiv de 25% de conţinut reciclat pentru sticlele de plastic până cel târziu în 2025, arată Adevărul.

„Aceste reglementari vor reduce impactul negativ asupra mediului cu 22 miliarde de euro – costul estimat al poluării cu plastic în Europa până în 2030. Europa are acum un model legislativ ce trebuie aparat şi promovat la nivel internaţional, având în vedere natura globală a problematicii poluării marine cauzate de plastic. Acest lucru este esenţial pentru planetă”, a arătat raportul pe acest proiect, Frederique Ries.

Potrivit Comisiei Europene, mai mult de 80% din deseurile marine sunt din plastic. Produsele vizate de aceasta legislaţie constituie 70% din totalul deşeurilor marine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *