Skip to content
Politică

Ştirbu: PSD doreşte îngroparea valorilor materiale şi spirituale ale românilor

Preşedintele Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaţilor, liberalul Gigel Ştirbu, a declarat, marţi, că ”PSD doreşte cu orice preţ îngroparea tuturor valorilor materiale şi spirituale ale românilor” şi a solicitat demisia ministrului Culturii, Daniel Breaz.

Ştirbu afirmă că Guvernul a înregistrat un nou eşec în rezolvarea crizei din Cultură.

Astăzi, a avut loc, la Guvern, o întâlnire a premierului Viorica Dăncilă, ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, ministrului Culturii, dl. Breaz, şi o delegaţie a directorilor instituţiilor aflate în subordinea Ministerului Culturii, din care a făcut parte şi Ion Caramitru, managerul general al Teatrului Naţional ‘I.L.Caragiale’ din Bucureşti. Scopul întâlnirii era acela de a soluţiona urgent dezastrul pe care aceşti guvernanţi incompetenţi l-au provocat şi anume tăierile bugetare şi numeroasele disponibilizări care au avut loc în instituţiile aflate în subordinea Ministerului Culturii şi care au dus la anularea de spectacole„, a precizat Ştirbu, informează agerpres.ro.

El a menţionat că, la această întâlnire, actorul Ion Caramitru a cerut demisia ministrului Breaz, „ridicând problema de supravieţuire a instituţiilor de cultură din România şi faptul că a fost ameninţat cu Corpul de control al ministrului”. „Sunt perfect de acord cu solicitarea domnului Caramitru, având în vedere că astăzi cultura este pe cale de dispariţie din cauza acestor guvernanţi care nu doresc binele ţării”, a adăugat Gigel Ştirbu.

În opinia sa, „PSD doreşte cu orice preţ îngroparea tuturor valorilor materiale şi spirituale ale românilor„.

Domnule Breaz, daţi-vă demisia! Este josnic să atentezi la cultura unui popor din calitatea de ministru al Culturii. PSD-ule, măcar tu, breaz partid postcomunist, care ai ‘plantat’ la minister acest terminator al culturii, poate reuşeşti cumva ‘dezrădăcinarea’ lui din funcţie până nu dispare cultura de tot„, a conchis Ştirbu.

O delegaţie de directori din instituţii aflate în subordinea Ministerului Culturii a fost primită marţi, la Palatul Victoria. Din delegaţie au făcut parte Ion Caramitru – manager general al Teatrului Naţional ‘I.L. Caragiale’ din Bucureşti, Andrei Dimitriu – director general al Filarmonicii „George Enescu”, Bianca Ionescu – manager al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” şi Călin Dan – manager general al Muzeului Naţional de Artă Contemporană, potrivit site-ului TNB.

Discuţiile au avut loc în urma apelului lansat de mai multe instituţii de cultură din România, în urma reducerii bugetelor, fapt care a dus la blocarea parţială a activităţii acestora, dar şi la concedierea unor colaboratori.
la finalul întâlnirii, că a prezentat situaţia bugetară a TNB, adăugând că „a fost de ajuns” să spună despre lipsa de buget ca să fie ameninţat cu Corpul de control al ministrului, „ca şi cum trimite Inchiziţia”.

Ion Caramitru a declarat, la finalul întâlnirii, că a prezentat situaţia bugetară a TNB, adăugând că „a fost de ajuns” să spună despre lipsa de buget ca să fie ameninţat cu Corpul de control al ministrului, „ca şi cum trimite Inchiziţia”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *