Știri din capitalele Europei, 16 mai

UNIUNEA EUROPEANĂ

UE este pe cale să amendeze TikTok, după ce a concluzionat provizoriu că platforma de social media a încălcat normele sale pentru că nu a furnizat o bibliotecă de reclame care să permită un control adecvat al publicității online, scrie Financial Times.

Anunțul de joi vine la mai mult de un an după ce Comisia Europeană a lansat o investigație aprofundată asupra grupului. În cazul în care concluziile provizorii sunt confirmate, platforma de social media deținută de chinezi ar putea fi amendată cu până la 6% din cifra sa de afaceri globală.

Actul UE privind serviciile digitale, care a intrat în vigoare anul trecut, impune marilor platforme online să mențină o bibliotecă publică de anunțuri pentru a ajuta la detectarea înșelătoriilor, a campaniilor de dezinformare și a manipulării coordonate, în special înainte de alegeri.

 

VIENA

Un nou sondaj comandat de Bawag arată că mai mult de jumătate dintre austrieci nu se consideră independenți din punct de vedere financiar, iar unul din trei își descrie situația ca fiind „foarte dificilă pe plan financiar”, relatează Der Standard. Doar 17% dintre respondenți se simt cu adevărat independenți financiar.

Tinerii, în special membrii Generației Z și milenialii, sunt deosebit de afectați. Mulți spun că se chinuie să acopere costurile zilnice de trai, iar îngrijorările cu privire la securitatea financiară la pensie sunt în creștere. Constatările arată, de asemenea, că investițiile rămân rare din cauza fricii, a lipsei de cunoștințe și a barierelor percepute – chiar dacă aproape 57 de miliarde de euro au intrat în valori mobiliare în Austria începând din 2020.

 

SOFIA

Boyko Borissov, liderul partidului de guvernământ GERB din Bulgaria, a anunțat discuții cu investitori americani în vederea extinderii gazoductului TurkStream – în prezent singura rută a gazului rusesc către Europa Centrală și furnizat aproape integral de Gazprom, potrivit Euractiv.

Premierul bulgar Rossen Zhelyazkov a confirmat, de asemenea, negocierile în curs cu un fond speculativ american, dar a declarat că guvernul nu este încă pregătit să dezvăluie detalii suplimentare.

„Nu se vorbește despre o vânzare (a gazoductului), ci mai degrabă despre investiții și extinderea capacității sale”, a declarat Borissov miercuri seara.

Săptămâna trecută, The Wall Street Journal a relatat că fondul american de investiții Elliott Management, condus de miliardarul de orientare republicană Paul Singer, urmărește o tranzacție pentru achiziționarea unei participații la segmentul bulgăresc al gazoductului TurkStream.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: