Știri din capitalele Europei, 26 iulie

Library Of Congress

INSTITUȚIILE UE

Comisia Europeană analizează în prezent posibilitatea de a acorda noi derogări de la măsurile de mediu, ca urmare a solicitărilor statelor membre, deși nu are încă o idee clară cu privire la impactul excepțiilor anterioare asupra securității alimentare, scrie Euractiv.

 

BERLIN

Industria germană caută noi modalități de a transporta încărcături, de la cărbune la produse chimice, în condițiile în care nivelurile scăzute tot mai frecvente ale apei de pe Rin perturbă cea mai mare economie a Europei. Râul de 1.230 km, o destinație turistică de renume mondial, este totodată artera comercială pentru 80% din transportul intern de mărfuri al economiei germane, inclusiv țiței și gaze naturale, relatează Reuters.

 

PARIS

Odată cu venirea verii europene, mulți oameni se vor relaxa, fără îndoială, cu un pahar de vin rece. Acest lucru nu este însă valabil pentru toți francezii. Un studiu recent arată că berea și băuturile spirtoase fără alcool reprezintă o piață în creștere rapidă, o tendință surprinzătoare într-o țară renumită pentru tradiția sa viticolă, scrie France24.

 

BRUXELLES

La șapte ani de la atacurile sinucigașe cu bombă, un tribunal din Bruxelles a condamnat șase bărbați pentru acte de terorism. În urma atacului din martie 2016, 32 de persoane au fost ucise în aeroportul orașului și la o stație de metrou, titrează BBC.

 

HAGA

Potrivit AP, un incendiu pe o navă de marfă care transporta aproape 3.000 de mașini a scăpat de sub control miercuri în Marea Nordului. Paza de coastă olandeză a anunțat că un membru al echipajului a murit, alții sunt răniți și că, în acest moment, au loc intervenții pentru a salva nava de la scufundare.

 

ROMA

La Roma sunt lansate cereri pentru ca atracții turistice precum Colosseumul să fie închise pentru turiști în cele mai fierbinți ore ale zilei, pe fondul rapoartelor potrivit cărora „70-80” de vizitatori leșină zilnic din cauza temperaturilor extreme.

De asemenea, în timp ce Sicilia continuă să se confrunte cu incendii de vegetație, autoritățile au anunțat că vor cere instaurarea stării de urgență, conform The Local Italy.

 

LISABONA

Ajutați de locuitorii din zonă, sute de pompieri portughezi s-au străduit marți să stingă flăcările care au cuprins un parc natural din apropierea popularei destinații de vacanță Cascais, din Portugalia, vântul puternic complicând eforturile de stingere a flăcărilor. Incendiul a izbucnit într-o zonă muntoasă care face parte din parcul natural Sintra-Cascais, care se întinde pe o suprafață de aproximativ 145 de kilometri pătrați și este situat la vest de capitala Lisabona, conform Reuters.

 

ATENA

Un avion al forțelor aeriene grecești s-a prăbușit marți în timp ce acționa pentru stingerea unui incendiu de vegetație în sudul Greciei. Accidentul s-a soldat cu moartea ambilor piloți. Autoritățile continuă să se lupte cu incendiile care fac ravagii de mai multe zile în întreaga țară, pe fondul revenirii temperaturilor caniculare, scrie AP.

 

VARȘOVIA

Populația Poloniei s-a redus, ajungând la puțin sub 37,7 milioane de locuitori în iunie, în ciuda revenirii emigranților în țară, a anunțat marți biroul de statistică de stat. Este una dintre cele mai mari scăderi înregistrate în Polonia din 2010, când populația era de peste 38,5 milioane de locuitori, în pofida unei politici de bonusuri pentru familiile cu mulți copii pe care guvernul de dreapta a lansat-o la sfârșitul anului 2015, conform AP.

 

SOFIA

Statul bulgar va sprijini producătorii de alimente nu numai financiar, ci și prin protejarea intereselor acestora „la toate nivelurile”, a anunțat guvernul, după o întâlnire între miniștrii cabinetului și reprezentanții a 35 de organizații din sectorul producției animale. Fără un ajutor și mai serios din partea statului, în câțiva ani Bulgaria nu va mai produce alimente și va importa totul din afară, au spus fermierii, conform Sofia Globe.

 

KIEV

Organismul de supraveghere atomică al ONU declară că observatorii săi de la centrala nucleară Zaporojie, ocupată de Rusia, au raportat că au văzut mine anti-personal în jurul sitului. Agenția a declarat că echipa sa a observat minele duminică într-o zonă restricționată, interzisă personalului ucrainean al centralei, potrivit AP.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: