Știri din capitalele Europei, 29 august

BERLIN

Un studiu arată că aproape jumătate dintre companiile germane au suferit atacuri cibernetice chineze sau alte forme de spionaj industrial. Actele de sabotaj industrial au provocat daune uriașe economiei germane numai în acest an, se arată în studiu. 80% dintre întreprinderile germane au declarat că au fost afectate de furturi de date, de spionaj industrial sau de sabotaj în ultimele 12 luni, 45% dintre companii atribuind Chinei atacuri cibernetice sau alte acte de spionaj industrial, potrivit unui sondaj.

Potrivit studiului realizat de Bitkom, o asociație comercială pentru sectorul IT din Germania, Rusia a fost, de asemenea, învinuită pentru 39% din atacuri. Totuși, această cifră este în scădere față de ultimele date, respectiv 46%. Nu același lucru se întâmplă cu datele referitoare la China, care indică o creștere de 3%, față de ultimul sondaj din 2023, precizează Deutsche Welle.

 

LONDRA

Premierul britanic Keir Starmer și-a exprimat îngrijorarea cu privire la amenințarea crescândă din partea grupurilor de extremă-dreaptă din Regatul Unit și a făcut apel la partidele politice progresiste din întreaga Europă să colaboreze pentru a face față provocării comune, scrie Reuters. Marea Britanie a fost lovită de revolte anti-imigranți la începutul acestei luni, după atacul asupra unei săli de dans pentru copii urmat de știri false, amplificate de către extrema-dreaptă, conform cărora atacatorul ar fi fost un solicitant de azil musulman.

Aflat într-o vizită în Germania, unde formațiunea anti-imigrație Alternativa pentru Germania a raportat o creștere a numărului de membri, Starmer a declarat că populismul va fi învins doar asigurând oamenii  de faptul că sunt protehați și a promis că viața în Marea Britanie se va îmbunătăți înainte de sfârșitul primului său mandat.

 

RIGA | NATO

Autoritățile de apărare din Letonia au inaugurat noi facilități la baza militară Adazi, după înființarea Brigăzii multinaționale NATO. Instalațiile de depozitare și întreținere a vehiculelor blindate finanțate din fonduri canadiene, inaugurate miercuri, vor adăposti tancurile și alte vehicule blindate ale brigăzii și vor oferi zone protejate pentru întreținere. Îmbunătățirile includ, de asemenea, un nou depozit, facilități pentru corturi, un perimetru de securitate și un drum betonat. Investițiile Canadei și Spaniei în construcția acestor instalații se ridică la peste 7 milioane de euro, conform Euronews.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: