Skip to content
Politică

Stolojan, despre posibilitatea inculpării lui Kovesi de către Secția Specială: Ar fi o ticăloșie fără margini

Au trecut două zile de la voturile favorabile primite de Laura Kovesi în Comisiile LIBE și CONT, iar acum toată lumea așteaptă rezultatul negocierilor dintre Consiliul European și Parlamentul European.

Fostul senator, premier și actual europarlamentar Teodor Stolojan explică pentru PSNews cum s-a descurcat Laura Kovesi, din punctul său de vedere, la audierile celor două Comisii. El spune că Laura Kovesi s-a prezentat ireproșabil și consideră regretabilă poziția anumitor eurodeputați români care încearcă să o împiedice pe aceasta să ajungă Procuror European.

”Doamna Kovesi s-a prezentat excelent, a avut răspunsuri foarte bune la întrebările puse, a avut cuvinte de apreciere din partea unor europarlamentari. Din păcate, sigur că am avut europarlamentari români din Grupul Socialist, din Grupul ALDE care s-au comportat cum s-au comportat și au încercat să o pună în dificultate pe doamna Kovesi cu întrebările lor, dar doamna Kovesi are prea multă experiență și e prea încercată  de toate atacurile care au fost adresate dânsei și s-a descurcat foarte bine. 

Răspunsurile dânsei au fost foarte apreciate, iar cu toată străduința acestor europarlamentari români din grupurile Socialist și ALDE, până la urmă votul a fost favorabil doamnei Kovesi. Acum așteptăm rezultatul negocierilor dintre Parlament și Consiliu. ” a declarat liberalul.

Întrebat în legătură cu scenariul în care, în urma anchetei Secției Speciale, Laura Kovesi ar putea să fie inculpată şi să fie, astfel, împiedicată să devină șefa Parchetului European, Stolojan a precizat că acest lucru ar fi de neconceput şi de neînţeles.

”Ea nu poate fi arestată. Ceea ce poate face acel departament de investigații pentru magistrați este să o rețină temporar, dar ar fi ceva de neconceput și de neînțeles și n-ar face decât să-i crească în continuare susținerea, credibilitatea și șansele la nivelul instituțiilor europene. Mie îmi pare rău că acești parlamentari români de la socialiști și ALDE am înțeles că figurează din nou pe lista candidaților pentru europarlamentare și nu vor face decât să decredibilizeze în continuare România în fața instituțiilor europene. 

Ei nu sunt acceptați nici măcar de grupurile politice din care fac parte. Președinții acestor grupuri politice s-au exprimat foarte clar, atât Verhofstadt cât și cei de la grupul socialist s-au exprimat foarte clar cu privire la atacurile la adresa Justiției și ați văzut și dvs. scrisoarea lui Timmermans care n-a putut înțelege cum nu i s-a spus că România a mai scos o Ordonanță de Urgență care e un nou atac asupra statului de drept. 

Dacă secția aceasta de Investigare a Magistraților avea posibilitatea s-o aresteze pe doamna Kovesi, ar fi o ticăloșie fără margini.” a încheiat eurodeputatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *