Stolojan (PNL): Propunem PSD ca prin reforma fiscală să întărim rolul cotei unice şi să eliminăm evaziunea fiscală

Theodor Stolojan
antena3/ Theodor Stolojan

Fostul lider PNL Theodor Stolojan afirmă că liberalii resping măsura fiscală impusă de PSD, cea a cotei progresive de impozitare a persoanelor fizice. După părerea fostului premier, cota unică și-a demonstrat eficiența, iar în mediul afacerilor și investițiilor are un potențial pozitiv.

”PSD aduce din nou în atenţia opiniei publice dorinţa sa de a impune cotele progresive de impozitare a veniturilor persoanelor fizice din România. PNL îşi menţine poziţia fermă de a respinge această măsură fiscală a PSD. Cota unică de impozitare a veniturilor persoanelor fizice şi-a demonstrat eficienţa şi îşi menţine în continuare potenţialul său pozitiv pentru stimularea afacerilor şi a investiţiilor personale, contribuind la consolidarea puterii financiare şi a bunăstării cetăţenilor României. Menţinerea cotei unice de impozitare a veniturilor este susţinută de majoritatea covârşitoare a oamenilor de afaceri din firmele mici şi mijlocii”, afirmă Stolojan.

Stolojan propune social-democraților să întărească cota unică la care s-au angajat prin PNRR, și să elimine practicile de evaziune fiscală.

”Propunem PSD ca prin reforma fiscală, la care ne-am angajat prin PNRR, să întărim rolul cotei unice, să asigurăm pe deplin unicitatea acesteia şi să eliminăm practicile de evaziune fiscală şi neplată a obligaţiilor fiscale”, declară fostul premier.

Despre acest subiect a vorbit și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, care a spus că încă nu există un proiect al impozitului progresiv. Și ministrul apreciază la rândul său avantajele cotei unice de impozitare, de care au beneficiat toți românii.

”Nu este pe masa Ministerului de Finanţe în acest moment (vreun proiect privind impozitul progresiv – n.r.). Avem cota unică, aduce multe avantaje pentru români. Ştim cu toţii şi am beneficiat cu toţii de cota unică şi beneficiem cu toţii de cota unică, care este în vigoare şi rămâne în vigoare în acest moment, nefiind luat în calcul, la nivelul Ministerului de Finanţe”, a afirmat Marcel Boloş.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: