Stoltenberg: Nu vedem o amenințare militară imediată la adresa niciunei țări NATO, însă sunt noi tipuri de atacuri

Sursa foto: Facebook/ Jens Stoltenberg

„Alianţa Nord-Atlantică trebuie să facă față tuturor tipurilor de amenințări la adresa securității, nu doar celor militare„, a descris contextul actual secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. 

Deşi nu există o amenințare militară la adresa niciunei țări NATO, trăim într-o lume mai periculoasă și mai imprevizibilă„, a avertizat Stoltenberg într-o conferință la Oslo, referindu-se la atacurile teroriste și la cele cibernetice.

Jens Stoltenberg, secretar general NATO: Aș dori să reflectăm puțin la asta. Nu vedem o amenințare militară imediată la adresa niciunei țări NATO. Pentru că NATO este acolo pentru a ne apăra. Dar vedem o amenințare permanentă și constantă cu atacuri teroriste, atacuri cibernetice și acte de sabotaj, deci este important să facem distincția între un atac militar – nu vedem nicio amenințare imediată pentru asta – pentru că NATO este acolo, dar asta nu înseamnă că trăim într-o securitate absolută, trăim într-o lume mai periculoasă și mai imprevizibilă, deci trebuie să ținem cont de asta. Iar NATO este acolo pentru a face față și acestor amenințări. 
Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: