Skip to content
Politică

Strada a ÎNVINS! Grindeanu VA ABROGA ordonanța!

tvfagaras.ro

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, la Guvern, că Executivul a decis să abroge ordonanța de urgență care a scos, seri la rândul, sute de mii de români în stradă.

Mesajul a fost transmis live și pe Facebook.

„Am ascultat și am văzut și am auzit în aceste zile foarte multe opinii venind din partea colegilor mei de partid, colegi din coaliția guvernamentalăși de la partide din opoziție. Am auzit vocea străzii. Dupa aceste opinii exprimate de aceste oameni vă prezint decizia mea dupa toate aceste dezbateri. Nu vreau si nu doresc sa dezbinam Romania. Nu poate fi rupta in doua, Romania, prin tot ceea ce se intampla, pare rupta in doua, daca nu in mai multe bucati. E ultima mea dorinta de a se ajunge la asa ceva. Tot ceea ce inseamna deciziile pe care CCR le-a luat in timp si nu le-a pus in practica, ca, in cel mai scurt timp, sa-si gasesca transpunerea in caz legal. Orice decizie a CCR e obligatorie pentru toata lumea (…) Pe de alta parte, dincolo de mitinguri, si am urmarit cu atentie tot ceea ce s-a intamplat in aceste zile in toata tara, toate argumentate, insa altele nu transmiteau de fapt realitatea. Ideea este ca s-a creat un clivaj in societate. Ca prim-ministru va anunt ca am luat, dupa aceste zile, cateva decizii:

Maine, vom face in regim de urgenta o sedinta de guvern pentru abrogarea acestei Ordonante.

De asemenea, vreau sa va spun ca e nevoie de a avea, totusi o concordonanta intre ceea ce inseamna deciziile CCR si cadrul legal. O sa demaraz rapid o consultare cu toate celelalte partide, pornind de la deciziile CCR si acel prag, astfel incat, dupa un dialog, pe care sper sa il am in cel mai scurt timp sa trimitem proiect de lege pentru parlament pentru a pune in concordantan deciziile CCR cu cadrul legal.

Toate argumentele pe care le-am avut în susţinerea acestei OUG nu au fost foarte bine comunicate. S-a creat confuzie, distorsiuni care nu au legătură cu ce s-a adoptat. Ministerul Justiţiei şi ministrul Justiţiei îşi asumă consecinţele.

Doresc în continuare a pune în practică programul de guvernare pentru care am fost votaţi. Avem 12 puncte pe care trebuie să le adoptăm prin şedinţele viitoare de guvern”, a declarat Grindeanu.

 

2 comentarii la “Strada a ÎNVINS! Grindeanu VA ABROGA ordonanța!

  1. Am pus si eu la guvern 3-4 PENALI, 3-4 incompetenti, 3-4 cu bun simt,3-4 chiar nu-i cunosc ca nu am apucat sa-i cunosc pe toti si restuuu, sunt de suprafata. Dar avem in linia 2 guvenul de asalt. Liviu Dragnea premier, Ponta vice siii restu sunt veterani PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *