Skip to content
Politică

Strada, cu aripile tăiate? CTP dă verdictul protestelor din țară

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, într-un articol publicat de Al Jazeera,  face o comparație între manifestațiile din decembrie 1989 și protestele din ianuarie-februarie 2017.

”Protestatarii din 1989 au luptat împotriva dictaturii comuniste. Acum, protestatarii ”revoluției luminii” (…) luptă împotriva corupției, hoției, și minciunilor politicienilor”, scrie Cristian Tudor Popescu.

”În România de astăzi, puterea politică și administrativă este folosită pentru încălcarea legii prin corupție și hoție, pentru același ultim scop: banii, privilegiile, proprietățile uriașe, plasând masa coruptă deasupra cetățenilor de rând, umiliți”, mai scrie jurnalistul.

În ultimii ani, singura opoziție cu adevărat eficientă în fața acestui establishment a fost sistemul judiciar, în frunte cu Direcția Națională Anticorupție.
Contra-propaganda celor aflați acum la putere este asemănătoare celei din timpul lui Ceaușescu: agențiile străine încearcă să răstoare puterea și ordinea din țară folosindu-se de proteste. Acum, Liviu Dragnea și prietenul său, Călin Popescu Tăriceanu, susțin că sutele de mii de oameni din stradă sunt manipulați de multinaționale, servicii străine, ”agenții” lui George Soros și de președintele Klaus Iohannis.

”Protestarii au obținut o victorie, dar nu au câștiga încă războiul. Deși Guvernul Grindeanu a abrogat controversata ordonanță de modificare a legislației penale, cea care a scos lumea în stradă, încă mai există o temere accentuată că prevederile documentului tot ar putea fi aplicate, de data aceasta printr-un proiect de lege, care ar putea fi trecut prin Parlament cu majoritatea PSD-ALDE”.

”În ciuda protestelor masive, nimeni din Guvern nu a recunoascut că a greșit și nu și-a asumat vinovăția pentru ce s-a întâmplat. (…) Totuși, acest miraculos protest popular, unic în istoria României, a reușit să obțină ceva grozav: a doua și ultima prăbușire a lui Ceaușescu”, a mai scris Cristian Tudor Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *