Stradă prăbuşită la Slănic: Măsurătorile arată că surparea nu a prezentat „extinderi sau modificări substanţiale”

Sursă foto: Captură video / Facebook

Autorităţile din judeţul Prahova anunţă că măsurătorile făcute recent la Slănic, unde strada 23 August s-a prăbuşit parţial, în urmă cu două săptămâni, la o diferenţă de nivel de peste doi metri, arată că zona „dă semne de stabilizare”, iar „surparea nu a prezentat extinderi sau modificări substanţiale”.

„La faţa locului încă se efectuează măsurători şi expertize, iar din primele concluzii zona dă semne de stabilizare. De asemenea, surparea nu a prezentat extinderi sau modificări substanţiale”, informează, sâmbătă, Instituţia Prefectului judeţului Prahova.

Conform oficialilor Prefecturii, la începutul săptămânii viitoare se vor finaliza rapoartele experţilor şi specialiştilor, iar în funcţie de acestea, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Emil Drăgănescu, va convoca Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea adoptării unor măsuri „în concordanţă cu respectivele rapoarte”. Anterior, Prefectura a anunţat că după finalizarea forajelor şi primirea punctului de vedere al reprezentanţilor Institutului Geologic al României, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova va putea modifica perimetrul de siguranţă al zonei şi va dispune cu privire la situaţia celor peste 50 de persoane evacuate din blocurile aflate în apropierea zonei unde s-a produs surparea.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: