Skip to content
Politică

Strategia ascunsă a Rusiei: spargerea UE

Strategia Rusiei urmăreşte divizarea ţărilor membre ale Uniunii Europene, a declarat noua şefă a diplomaţiei UE, Federica Mogherini, vorbind în Senatul italian, după cum a relatat publicaţia Corriere Della Sera, citată de Agerpres.

Strategia Rusiei este de a semăna discordie între ţările europene şi cea mai mare greşeală ar fi să cădem în această capcană’, a avertizat fosta şefă a diplomaţiei italiene. ‘Noi trebuie să rămânem uniţi nu doar în vorbe, ci şi în fapte, împărtăşind aceleaşi abordări cu privire la rezolvarea crizei ucrainene’, a lansat Mogherini.

Reînnodarea relaţiilor cu Rusia va ‘fi o problemă majoră în viitorii cinci ani’, a menţionat Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă, indicând că tema sancţiunilor ‘este pe masă’ şi noi măsuri restrictive sunt posibile împotriva Rusiei.

‘Situaţia în teren este extrem de îngrijorătoare’, a spus ea, insistând că ‘alegerile organizate duminica trecută de către separatişti în estul Ucrainei au fost ilegale şi creează obstacole serioase în calea dialogului’.

Cincisprezece civili şi şapte paraşutişti ucraineni au fost răniţi în ultimele 24 de ore în estul separatist al Ucrainei, au anunţat vineri autorităţile de la Kiev, citate de AFP.

Aproximativ 15 persoane au fost rănite de explozia obuzelor care au căzut în cartierele Kievski şi Kuibâşevski, epicentrul tirurilor de artilerie, în timpul luptelor date joi în zona aeroportului din Doneţk, disputat de rebeli şi forţele ucrainene.

În regiunea vecină Lugansk, şapte paraşutişti au fost răniţi în urma exploziei unei mine în apropierea localităţii Sokilniki, situată la aproximativ 30 km nord-vest de Lugansk, capitală regională omonimă şi bastion al separatiştilor proruşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *