Skip to content
Politică

Strategia de criză a USRPLUS la alegerile parlamentare: înființarea unui call center pentru mobilizarea electoratului

Inquam Photos / Virgil Simonescu

După dezastrul de la alegerile locale, când a cucerit doar 4 primării din toată țara și două sectoare din București, USRPLUS e disperat să obțină un rezultat bun, altfel echipa Barna-Cioloș va fi imediat dată jos de la conducerea partidului. Ținând cont de instabilitatea din societate provocată de pandemia coronavirus, USRPLUS ar risca să fie afectat de o prezență scăzută la vot. La alegerile locale, prezența la vot a fost cu 2 procente mai mică decât în 2016, dar în septembrie situația pandemiei părea mai stabilă, spre deosebire de acum când sunt de 8-10 ori mai multe cazuri pe zi.

USRPLUS este partidul care cere măsuri împotriva pandemiei coronavirus, dar în același timp vrea să scoată oamenii la vot și să-i expună riscului. Chiar miercuri seară, la TVR1, Dan Barna a cerut carantina în Sibiu, unde se înregistrează foarte multe cazuri.

Pentru a-și mobiliza electoratul, USRPLUS a încercat din nou să introducă un referendum, mai exact cel pentru „fără penali în funcții publice”. Povestea cu referendumul este doar subiect de campanie electorală. În 2019 a existat un referendum care nu s-a aplicat niciodată, deși PNL-USRPLUS-PMP au avut majoritate parlamentară să instaleze un nou guvern, însă nu au găsit voturi și pentru rezultatul referendumului.

O altă strategie pentru mobilizarea electoratului este „organizarea unui call center Quorum”, așa cum anunță useriștii într-un e-mail trimis intern și intrat în posesia PS News.

Vom organiza un call-center Quorum si vom suna/mobiliza simpatizanții și familiile lor să meargă la vot. Quorum este o aplicație consacrată internațional care ajută partidele să ia legătura cu simpatizanții si să le transmită mesaje mobilizatoare. Dacă vreți să vă implicați vă rog să ne scrieți pe adresa *** . Se poate lucra de acasă, de la birou, de oriunde”, spun useriștii în emailul intern.

Tot din discuțiile de la ședințele USRPLUS aflăm că în perioada următoare vor trimite mai multe SMS-uri către electorat. Pentru fiecare număr folosit din baza de date, USRPLUS ar trebui să aibă, teoretic, acordul privind folosirea datelor personale, unde să fie menționat cine le va gestiona și în ce sens vor fi folosite. Legea GDPR a devenit atât de restrictivă tocmai pentru a interzice ceea ce vrea USRPLUS să facă în campania electorală.

O altă strategia este folosirea administrației locale în campania electorală pentru alegerile parlamentare. Clotilde Armand i-a anunțat pe colegii ei de partid că vrea proiecte rapide care să aibă impact în această campanie și au inclusiv o construcție politică internă „primăria din umbră”, care pregătește proiectele ce urmează a fi votate în Consiliul Local.

CITIȚI ȘI: DOCUMENT Clotilde Armand vrea o „primărie din umbră” la Sectorul 1. Construcția fantomă pe model Dragnea ar putea ajunge în atenția procurorilor

La nivel național, USRPLUS și PNL încearcă să acapareze scena politică națională. Prin discuțiile referitoare la un posibil scandal între cele două grupuri nu fac decât să rămână amândouă în atenția publică și să mute atenția de la pandemia coronavirus. De câteva zile se vorbește despre posibilitatea ca PNL să nu formeze majoritatea parlamentară și coaliția de guvernare cu USRPLUS, iar pluseriștii lansează atacuri către liberali. Scandalul mai are și miza negocierilor pentru ministere. Cu cât scandalul e mai mare, cu atât USRPLUS va putea obține ministere mai importante în viitoarea guvernare, precum Ministerul de Externe, Ministerul Finanțelor, Ministerul Economiei, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției – sunt toate instituții cu mize foarte mari.

Falsa luptă dintre PNL și USRPLUS îi ajută pe cei din urmă să crească pe spatele liberalilor aflați la guvernare. USRPLUS evită să critice măsurile adoptate și impuse de Guvern în perioada pandemiei, deoarece ar trece în categorie cu PSD și ar putea fi considerați negaționiști. Astfel, încearcă să inventeze mai multe scandaluri în speranța că unul va exploda și va provoca un val de ură.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *