Strategia marilor furnizori de energie, la doar câteva zile de la liberalizarea pieței / Care sunt cele mai bune oferte

Sursa foto: Pixabay

Concurența se întețește între furnizorii de energie, după liberalizarea pieței de la 1 iulie, iar faptul că oricând consumatorii se pot porta de la o companie la alta i-a determinat să reducă prețurile pentru contractele noi, față de cele care erau în vigoare la data de 1 iulie.

Piața de electricitate a fost liberalizată total la 1 iulie. Până atunci, cei cu consum mic plăteau un plafon maxim de 0,68 lei pe kWh, cei cu consum mediu – 0,8 lei, iar cei cu consum mare – 1,3 lei/kWh.

La momentul liberalizării, 1 iulie, exista o discrepanță foarte mare între prețul Hidroelectrica, cel mai mic – 1,04 lei, și restul furnizorilor tradiționali, care aveau oferte de 1,5 lei/kWh, deci dublu față de prețul dinainte de liberalizare.

Potrivit datelor din comparatorul de prețuri de pe site-ul ANRE, analizate de HotNews.ro pe data de 10 iulie, marii furnizori tradiționali au scăzut puțin prețurile sub acest prag de 1,5 lei.

  • PPC a redus prețul de la 1,55 lei/kWh la 1,43 lei pentru contractele noi.
  • Electrica Furnizare a scăzut de la 1,50 lei la 1,42 lei/kWh.
  • E.ON a scăzut prețul de la 1,50 la 1,44 lei/kWh.
  • Engie România a redus prețul de la 1,44 lei, la 1,41 lei/kWh
  • Premier Energy, fostul CEZ România, a rămas la 1,5 lei/kWh

O altă companie care a redus prețul este Nova Power & Gas, care se menține pe locul doi în topul celor mai ieftini furnizori, după Hidroelectrica. Consumatorii pot încheia un contract cu prețul de 1,27 lei/kWh, în scădere de la 1,30 lei/kWh.

Odată cu liberalizarea, piața de energie devine a consumatorilor, a afirmat președintele ANRE, George Niculescu, într-o conferință de presă, susținută pe 1 iulie.

Potrivit acestuia, de la începutul anului şi până la 1 iulie, peste 234.000 de consumatori s-au portat de un furnizor la altul, jumătate dintre ei doar în luna iunie.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: