Skip to content
Coronavirus

Strategia națională de vaccinare anti COVID-19. Medicul Valeriu Gheorghiță: Vom putea vaccina câte 5.000 de persoane pe lună

www.scumc.ro

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat vineri, la prezentarea Strategiei naționale de vaccinare, că atunci când va fi asigurat un nivel de imunizare a 70% din populație se poate vorbi despre începutul sfârșitului pandemiei.

„Perspectiva unui vaccin care să îndeplinească toate criteriile de siguranță, calitate și eficacitate reprezintă cea mai bună perspectivă de ieșire din perioada pandemiei. Atunci când vom reuși să asigurăm un nivel de imunizare colectivă prin vaccinare de 60-70%, cât este estimat în momentul de față de către experți, putem asigura deja începutul sfârșitului pandemiei.

Dacă până acum am asistat neputincioși la evoluția pandemie și ne-am preocupat de sănătatea noastră, cred că apariția unui vaccin aprobat de toate agențiile de reglementare de la nivel internațional va reuși să ne confere un control asupra stării noastre de sănătate și ne putem reveni la normalitate.

În acest moment, vaccinul este în curs de autorizare condiţionată de punere pe piaţă. Vaccinarea este voluntară şi gratuită, nu obligatorie. În România se vor folosi doar vaccinuri autorizate de Agenţia Naţională a Medicamentului”, a completat dr. Gheorghiţă.

El a anunțat că vaccinul va fi făcut în spitale, dar și în alte alte 850-900 de centre la nivel național, care vor putea vaccina câte 5.000 de persoane pe lună.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că vor fi organizate centre de vaccinare mobile sau caravane mobile pentru căminele de îngrijire pe termen lung, pentru personalul esențial din anumite instituții și pentru locuitorii din mediul rural care au acces dificil în orașe.

De asemenea, în ultima parte a campaniei vor fi organizate centre de vaccinare drive thru, unde cetățenii vor putea veni cu mașina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *