Skip to content
Politică Video

Strategia Națională privind Agenda Digitală pentru România 2020. Gabriel Baba, CEO DHC: Am avut un start foarte bun! EXCLUSIV

Miercuri, Gabriel Baba, reprezentant al tinerei generații de antreprenori din România – CEO al companiei DHC –  a fost invitatul emisiunii Puterea Știrilor, moderată de către jurnalista Marinela Angheluș.

Unul din subiectele abordate în cadrul emisiunii s-a derulat în jurul unei teme la care România este codașă: DIGITALIZAREA.

Astfel, întrebat de ceea ce știe despre Strategia Națională privind Agenda Digitală pentru România 2020, asumată de către Guvern în anul 2015, Gabriel Baba a spus că „Am avut un start foarte bun, respectiv pe 7 aprilie 2015. A fost o zi mare pentru România. Atunci s-a aprobat Strategia Națională privind Agenda Digitală pentru România 2020. Nu este un lucru ușor să ai o asemenea strategie deoarece implică foarte multe instituții și implică foarte mulți oameni. Ce s-a întâmplat pe parcurs, cred că vom observa atunci când vom trage concluzii: vedem ce s-a promis, ce obiective au fost și ceea ce s-a realizat. În funcție de acestea putem să tragem o concluzie dacă România a făcut eforturi în privința acestei strategii. Este un lucru foarte important această strategie deoarece îmbunătățește sistemul de lucru al instituțiilor publice, oferă o șansă cetățenilor în colaborarea cu instituțiile, mult mai simplă, mult mai eficientă. Nu mai este nevoie să stăm la cozi, nu mai este nevoie cărăm teancuri de hârtii după noi, ci toată relația între cetățean și instituții este online. Și reduce costurile în cadrul instituțiilor”.

Chestionat în legătură cu principalele provocări în calea Strategiei privind Agenda Digitală pentru România 2020, tânărul antreprenor este de părere că administrația publică, mediul de afaceri, competențele funcționarilor, competențele angajaților ar fi cele mai importante din punctul său de vedere.

În ceea ce privește scopul final al acestei strategii, Gabriel Baba a declarat că se urmărește prin implementarea sa creșterea numărului locurilor de muncă, creșterea PIB-ului, chiar cu 11% dacă se va reuși implementarea întregii Strategii Naționale privind Agenda Digitală 2020, acestea fiind cifrele publice care au fost expuse și totodată va duce la o creștere economică.

În finalul emisiunii, Gabriel a explicat ce este e-guvernarea sau guvernarea electronică.

Astfel, tânărul antreprenor a spus că e-guvernarea „reprezintă reformarea modului în care Guvernul funcționează, modul în care Guvernul își dezvoltă relația cu cetățeanul și totodată îmbunătățește sistemul de lucru”.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *