Strategia partidelor mici ca să treacă pragul pentru a ajunge în Parlamentul European. Cazul UDMR 

Sursa foto: X

UDMR și mai multe formațiuni cvasinecunoscute încearcă prin tot felul de metode să treacă pragul electoral pentru a intra în Parlamentul European, de la politică de alianțe la negocieri în spatele ușilor închise.

Dincolo de partidele care sunt cotate în sondaje cu procente care trec lejer de pragul electoral de 5% (PSD-PNL, AUR, Alianța Dreapta Unită), formațiunile politice mai mici încearcă să strângă rândurile pentru a putea avea șansa să prindă cel puțin două mandate în Parlamentul European.

Cea mai cunoscută dintre ele este UDMR, care este oarecum la limită în ceea ce privește șansele de a prinde noi mandate în legislativul de la Bruxelles și Strasbourg. Un factor important pentru situația UDMR este prezența la vot. Bazinul electoral al UDMR a oscilat între 350.000 de voturi și aproximativ 477.000 de voturi. De exemplu, la europarlamentarele din 2014, prin cele 350.689 de voturi, UDMR a avut 6,29% la urne. Prezența în acel an a fost relativ redusă. În schimb, în 2019, deși UDMR a luat nu mai puțin de 476.777 de voturi, procentul a fost de doar 5,26%. Așadar, au fost emoții, în condițiile în care pragul e de 5%.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL