Skip to content
Politică

Strategia PSD în cazul Tudorel Toader. Cristian Pîrvulescu: Amânarea moțiunii are legătură cu ce urmează să se întâmple la CCR

Inquam Photos

Politologul Cristian Pîrvulescu a dezvăluit, luni, pentru PSNews.ro, care este scopul amânării, pentru a treia oară, a dezbaterii parlamentare privind moțiunea depusă de Opoziție împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader. Analistul susține că la mijlocul acestei decizii este vorba despre o strategie a PSD, care are legătură cu sesizarea CCR de către Florin Iordache în privința completurilor de trei judecători de la ÎCCJ, o situație care îl privește direct pe Liviu Dragnea, deja condamnat de un astfel de complet la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

”Evident că este o strategie aici. O strategie de amânare care pare să fie coordonată cu ceea ce se întâmplă la CCR. E o ipoteză, dar constatăm că aveam o decizie a CCR care s-a amânat, și avem o moțiune simplă care se amână de asemenea. Deci este o coincidență? Eu cred că nu este o coincidență. Și nu cred că este vorba despre lipsa de sprijin pentru Tudorel Toader, ci cred că este vorba despre o strategie care urmărește să obțină ceva. Dar dacă este vorba despre eșecurile PSD-ului, ar însemna că PSD-ul nu mai are majoritatea în Senat, ceea ce ar fi un semnal clar că pierde controlul asupra guvernării. Suntem într-o zonă cu multe incertitudini, destul de neclară, în care foarte multe zvonuri sunt lansate”, a afirmat politologul.

Reamintim că moțiunea împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, a fost amânată, luni, din nou. Este pentru a treia oară când senatorii iau această decizie. Decizia a fost luată de Biroul Permanent. Cel mai probabil, este vorba despre lipsa de cvorum. Și moțiunea împotriva Ministrului Finanțelor a fosst amânată. Moțiunea  ar urma să fie dezbătută peste două săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *