Skip to content
Politică

Strategul lui Ponta intervine în războiul sondajelor. Cum explică acesta ”scăderea puternică” a prezidențiabilului PSD

Unul din consilierii și strategii prezidențiabilului PSD, Victor Ponta, a explicat pe o pagină de socializare că adversarii politici ai premierului au declanșant ”pe frontul comunicațional” o ”manipulare pufoasă”, care se intensifică pe zi ce trece.

Sociologul Mirel Palada, unul din cei care realizează sondaje pentru președintele PSD, a reacționat dur pe Facebook cu privire la sondajele care precizează că Victor Ponta este într-o scădere accelerată.

”Pe frontul comunicațional de manipulare pufoasă, dar necesară, vedem deja zilele astea o intensificare a băgatului cărbuni pe tema scăderii lui Ponta în sondaje.

Absolut la întîmplare, voci foarte obiective precum Turcescu ori Lăzăroiu contestă rezultatele sondajelor, spunând că „de fapt”, în „sondajele secrete”, Ponta este „în prăbușire”, iar Iohannis / Udrea / Macovei (în funcție de pentru cine bagă cărbuni respectivii) sînt „într-o creștere puternică”.

O să vedeți cum persoane cît se poate de „respectabile” clamează că Ponta e „cel mult 32-33”, iar Macovei „deja a ajuns la 15” și poate „repeta surpriza lui Vadim din 2000”.

Pentru cei dintre voi care poate nu țineți minte, Lăzăroiu este fix același care în 2012, cînd sondajele prefigurau o victorie năpraznică a USL, mult peste 50%, poate chiar 60% – ceea ce s-a și întîmplat, a luat la Senat 60,03% iar la Cameră 58,63% – sociologul obiectiv de serviciu Lăzăroiu dădea „mai mult ca sigur” faptul că „USL va lua sub 50%, poate chiar sub 40%” ”, explică Mirel Palada.

Acesta își continuă atacurile la adresa lui Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidențial și sociolog de profesie, precizând că Ponta va câștiga detașat alegerile din această toamnă, în ciuda tuturor sondajelor care indică scăderea prezidențiabilului PSD.

”Înainte de alegeri, erau plini pereții mediilor sociale de predicțiile catastrofale pentru USL și salvatoare pt băsescieni. După alegeri, și după Exit Pollul care a prefigurat corect victoria răsunătoare a USL, Cassandra băsesciană a băgat capul la cutie vreo cîteva luni.

Acum a scos capul din nou. Iar spune că Ponta va lua „maxim 32-33”. Evident că iar o să dispară după alegeri. Dar pînă atunci, își îndeplinește conștiincios sarcina de serviciu, ordinul pe unitate, poate-poate mai prinde niște fraieri să-i păcălească.

Oameni buni, stimați tovarăși: nu puneți botul la prostii, luați ciocolată la copii. Nu vă lăsați speriați de toate trompetele care încearcă să vă bage antigel în sînge.

Ponta va cîștiga detașat turul 1 al alegerilor. Ponta va cîștiga, ceva mai puțin detașat, dar fără mari bătăi de cap, și turul 2 al alegerilor. Ponta va ajunge președinte”, mai punctează consilierul lui Victor Ponta.

De asemenea, Mirel Palada a publicat și o serie de reprezentări grafice prin intermediul cărora îl ironizează pe Sebastian Lăzăroiu.

Mă uitam în dimineața asta la unul din vestitele rapoarte de cercetare ale concurenței, cele în care, nu-i așa? indubitabil și inexorabil Ponta „scade”, Ponta „pierde alegerile”, Ponta „e sub 40% în turul 1”, și observam amuzat cum păcătosul de Turambar încet-încet, cu graficele lui de macsimă ecscepție și de putere ilustrativ-comunicațională, a reușit să definească un standard de ecsprimare vizuală.

Pe scurt: au început pufoșii să facă graficele precum mine. Și cuvinte, și structură vizuală. Tot soiul de mici amănunte care, pentru ochiul avizat, țipă: ăștia s-au luat după graficele lui Turambar!

PS: Uite aici cele mai foarte adevărate grafice, care au fost valabile și la alegerile trecute, sînt valabile și la alegerile astea și vor fi valabile la toate alegerile, pînă în veacul vremilor, pentru că sociologia nu-i a mea, nici a noastră, ci a urmașilor urmașilor noștri, care sper totuși să mai știe ce e ăla Excel chiar și după al Treilea Război Mondial”, conchide Mirel Palada, încercând astfel să transmită că sondajele care redau scăderea lui Victor Ponta sunt de fapt manipulări coordonate de adversarii politici ai șefului PSD.

grafica palada

foto: turambarr.blogspot.ro

5 comentarii la “Strategul lui Ponta intervine în războiul sondajelor. Cum explică acesta ”scăderea puternică” a prezidențiabilului PSD

  1. Daca va iesi Ponta , nu mai are rost sa ma mai intreb cand vom scapa de ciuma rosie din Romania, acesti pui iliescieni urmasii bolsevicului Iliescu. Sper sa nu iasa Ponta , altfel toti borfasii aia corupti vor iesi din puscarie. O vreau pe Macovei la presedintie chiar daca viata ramane la fel de grea macar am satisfactia ca avem in fruntea statului o persoana care nu si-a plagiat lucrarile precum Ponta. Ba mai mult o persoana care cunoaste legile si le respecta . am convingerea ca va face curatenie in justitie si cred ca e singura persoana capabila sa elimine coruptia din aceasta tara . Coruptia a macinat Romania !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *