Skip to content
Economie Societate

Strategul PSD, Cristian Socol, şi Anca Alexandrescu, daţi afară de la Fondul de Garantare

profit.ro

Creierul PSD pe partea de economie, cel care a susţinut de-a lungul timpului creşterea economică bazată pe creşterea salariului şi implicit a consumului, strategul Cristian Socol, a fost dat afară din funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere la Fondul Român de Contragarantare, susţin surse din piaţă citate de Adevarul.

Potrivit acestora, a fost demisă din funcţie şi Anca Alexandrescu, care era membru al Consiliului de Supraveghere la Fondul Român de Contragarantare. Cristian Socol, este profesor la Academia de Studii Economice, cunoscut pentru faptul că şi-a pus întreaga ştiinţă economică în slujba PSD. ”Practic, Darius Vâlcov propunea iar Socol justifica economic”, spun unii economişti, citaţi de Hotnews.

" "
" "

Socol a adoptat o teorie denumită „wageledgrowth”, adică creşterea economică bazată pe creşterea salariilor.    La finalul lunii iulie, Viorica Dăncilă i-a eliberat din funcţia de membru al Consiliului de Programare Economică pe Cristian Socol (şef al Departamentului pentru politici fiscal-bugetare al PSD şi unul din principalii artizani ai programului de guvernare) şi pe Andrei Tudorel, preşedintele Institutului Naţional de Statistică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *