Skip to content
Coronavirus

Streinu-Cercel: 10.000 de bucureşteni vor fi testaţi pentru COVID-19

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

O parte din populaţia Bucureştiului va fi testată pentru noul coronavirus în cadrul unui proiect pilot lansat de Institutul Matei Balş. Aşa a anunţat profesorul Adrian Streinu-Cercel. Scopul testării: realizarea unei statistici.

Testările vor avea loc în faţa blocului unde oamenii locuiesc. Aceştia vor fi anunţaţi de preşedinţii de asociaţii sau de poliţie când vor fi testaţi.

" "

Este vorba de 10.000 de cetăţeni ai Capitalei. Ei vor fi selectaţi din toate grupele de vârstă pentru a avea o imagine clară a răspândirii bolii, spun experţii.

Mai exact, se aşteaptă ca studiul să arate cu precădere ”nivelul de circulaţie nedetectată, cu identificarea zonelor unde este necesară intervenţia pentru cuparea transmiterii în colectivitate a SARS-CoV-2 ”.

Metodologia de testare prevede atât utilizarea testelor rapide cât şi a celor moleculare de tip PCR. Testarea ar urma să se facă de către echipe medicale.

Grupele de vârstă, în număr de cinci, sunt: 0-19 ani / 20-44 de ani / 45-64 de ani / 65-79 de ani / +80 de ani, potrivit Adevarul.

„Când găsim o persoană pozitivă, carantinăm toată zona respectivă. Pentru că toți sunt potențial infectați cu acest virus. Facem testări și îi luăm pe toți, de sus și până jos, nu ne oprim. Îi punem 14 zile în carantină, timp în care vor primi servicii de suport social, din partea primăriei, presupun, sau cui se va decide, iar noi ne facem treaba de doctori. În ziua a 13-a și a 14-a, vom retesta toate persoanele respective”, a mai spus Streinu-Cercel.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *