Skip to content
Societate

Streinu Cercel, demis din funcția de șef al comisiei anti-Covid. Nelu Tătaru: Nu am putut fi de acord cu dânsul

Inquam Photos / Octav Ganea

Doctorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis din funcția de președinte al Comisiei care gestionează criza coronavirusului în România, a anunțat ministrul Sănătății Nelu Tătaru. În locul lui a fost numită Adriana Pistol.

”Domnul profesor Streinu-Cercel era membru al Comisiei speciale anti-Covid, era chiar preşedinte. Noi avem discuţii, sunt propuneri, le gândim, dar nu am putut să fiu de acord cu dânsul, de asta am spus, gândim şi oportunităţi, dar nu pot fi de acord. Apariţia acelui plan de vacanţă nu a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri, anumite gândiri, dar decizia a fost de a-l demite din funcţia de preşedinte al acestei comisii. I-am comunicat şi dânsului acest lucru, în comisia ştiinţifică de la nivelul ministerului ne mai făcând parte şi ne mai fiind nici preşedinte. Nu a obiectat”, a declarat Nelu Tătaru. De asemenea, ministrul a precizat că locul profesorului Streinu Cercel a fost luat de către Adriana Pistol, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

În spațiul public a circulat luni un document propus pentru perioada de după relaxarea măsurilor de distanţare socială de către Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”.

Proiectul, intitulat „Programul <VACANŢA MARE> de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2/COVID 19”, are nouă pagini şi propune, printre altele, separarea bătrânilor de familii pentru o perioadă de trei luni şi izolarea totală în categoria de vârstă 40 – 65 de ani, „în cazul activităţilor de serviciu neesenţiale pentru funcţionarea în caz de pandemie”.

1 comentariu la “Streinu Cercel, demis din funcția de șef al comisiei anti-Covid. Nelu Tătaru: Nu am putut fi de acord cu dânsul

  1. S-au trezit după două luni că nu le place „compunerea” lui Cercel!!!. A fost publică, a fost „aruncată” in mass media de 2-3 ori, ca după 2 luni si jumatate să se trezească
    „razboinicii luminii” Wuhannis si Lucovid
    si să incerce să profite, sperand intr-o
    revenire in „clasament”!
    Nici o speranță, vă cunoastem, stim ce vă poate pielea, sunteti in „aut”!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *