Skip to content
Coronavirus

Streinu Cercel: Primul român infectat cu coronavirus este doar purtător al virusului și nu are simptome

Inquam Photos / Octav Ganea

Primul pacient român diagnosticat cu coronavirus este bine, este doar purtător al virusului și continuă să nu aibă simptome – febră, tuse – a anunțat joi, într-o conferință de presă la Ministerul Sănătății, medicul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București, unde este internat tânărul din Gorj, informează hotnews.ro.

„Avem vești bune, pacientul din Gorj este bine”, a anunțat Adrian Streinu Cercel.

Primul caz de infecție cu coronavirus de pe teritoriul României a fost confirmat oficial în aseară, a declarat Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru HotNews.ro. Este vorba despre un bărbat din județul Gorj, ce a intrat în contact cu italianul diagnosticat cu coronavirus care a vizitat recent România. Bărbatul din Gorj a fost izolat și transportat în această dimineață la Institutul Matei Balș din București.

Reamintim că un italian în vârstă de 71 de ani, cu reşedinţa în oraşul Cattolica (regiunea Emilia Romagna din Italia), recent întors din România în țara sa, a fost diagnosticat ieri cu coronavirus. El este internat la spitalul din Rimini, iar starea sănătăţii sale nu este gravă.

Italianul de 71 de ani s-a aflat în România în perioada 18-22 februarie, unde le-a vizitat pe rudele soției sale, care este româncă, și a avut mai multe întâlniri de afaceri.

El a ajuns în România pe aeroportul din Craiova, apoi a locuit, pe perioada vizitei, în județul Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *