Skip to content
București

Striblea a găsit soluția împotriva taximetriștilor nesimțiți din București

elegancetaxi.ro

Jurnalistul Cătălin Striblea a găsit soluția pentru remedierea problemelor cauzate de către taximetriștii nesimțiți din București. Ziaristul spune că a descoperit rezolvarea situației din Capitală după ce a auzit cum funcționează piața taxi din New York.

Într-un articol postat marți pe blog, realizatorul de la Digi FM începe prin a povesti cum i-a fost refuzată o cursă în București, cum a fost ajutat de către un șofer de la aceeași firmă să depună reclamație împotriva primului taximetrist, precum și ce soluție i-a oferit la radio un ascultător care susținea că făcuse taximetrie în New York.

„30 de ani am făcut taximetrie la New York. Am alergat după clienți în toate părțile, în sus și-n jos, în est și vest și așa face toată lumea. Problema aici, la voi, este că nu aveți reglementare. Indiferent de ce făceai sau ce greșeai sau cu cine aveai treabă, era un singur organism cu care aveam treabă: Comisia Taxiurilor de la Primărie. Noi îi spuneam Poliția Taxiurilor. Să te ferească Dumnezeu să ai treabă cu ei”, a relatat respectivul ascultător, precizând că sancțiunile comisiei sunt drastice. (Site-ul organismului este disponibil AICI.)

În acest context, Striblea arată cum și problema din București poate fi rezolvată prin simpla implicare a municipalității.

„Astfel a rezolvat în 30 de secunde o dilemă care ne macină de câțiva ani. Marea problemă a taxiurilor stă în lipsa de implicare a statului. Noi avem o comisie de transporturi la Primărie, dar cred că niciunul dintre voi nu știe cum poate să depună o reclamație. Și nici nu a auzit de vreo sancțiune. Câtă vreme nu ai să te plângi și câtă vreme amenințarea ridicării licenței nu există, atunci taximetria este la voia întâmplării. Adică e după oameni: unii vor sfinți locul, alții te vor scuipa din mașină, punctează jurnalistul.

Găsiți AICI mai multe detalii, inclusiv timpul în care Cătălin Striblea estimează că ar putea fi rezolvată chestiunea taximetriei din Capitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *