Skip to content
Politică

Striblea, mărturisire spectaculoasă despre Elena Udrea: ”Când a aflat ….”. Cine este personajul de care s-ar teme fosta șefă PMP

Marius Striblea, unul dintre avocații Elenei Udrea, a făcut o serie de precizări marți seară în cadrul emisiunii ”Ultimul cuvânt” de pe B1 TV, referitoare la afirmațiile facute cu o zi în urmă, conform cărora nu are încredere în sistemul de justiție din România.

În acest context, avocatul a precizat că Elena Udrea, i-a spus, după ce a aflat cine va judeca cererea DNA de prelungire a arestului preventiv în cazul său, că nu crede că instanța va da o soluție în favorabilă.

”Mi se pare că situația este neverosmil de simplistă și instanțele de judecată refuză să vadă asta. Sunt niște acuzații bazate eminamente pe vorbe și totuși, de atât timp instanțele refuză liberatatea. Și atunci sigur că îți pui întrebări și nu mai poți să ai așa de multă încredere în justiție”, a spus Marius Striblea.

”Vreau să vă spun că înainte de ședința de judecată, chiar în seara dinaintea acestei ședințe, când am fost la arest, doamna Udrea a spus ambilor avocați, atât mie cât și domnului Chiciu, după ce a auzit numele judecătorului care urma să judece, că nu speră să fie altă soluție decât de prelungire a măsurii preventive”, a dezvăluit avocatul Elenei Udrea marți seară la emisiunea lui Cătălin Striblea, Ultimul Cuvânt, de la B1.

Iulian Dragomir a fost asimilat de-a lungul timpului drept un judecator preferat de regimul Basescu, existand fotografii cu magistratul alaturi de seful statului, pe vremea in care Dragomir era presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, inainte de a fi numit de Traian Basescu judecator la ICCJ, informează jurnaliștii de la luju.ro.

Recent, Iulian Dragomir a fost interceptat in timpul unei discutii pe care a avut-o cu fostul presedinte al ANAF, Sorin Blejnar, in care magistratul afirma ca atat el cat si fostul sef al Fiscului au acelasi „nas in suflet”, o parte a presei speculand ca ar fi vorba despre presedintele Traian Basescu.

Stenograma discuţiei dintre Sorin Blejnar şi Iulian Ilie Dragomir, judecător la ÎCCJ 414:

Sorin Blejnar: Da.

Judecător Dragomir, ICCJ: Am onoarea, excelenţă, să trăiţi, cu mare respect. Un minut cu un prieten al domniei voastre şi al naşului domniei voastre (n.r.: Moldovan de la CSAT.) Nu sunt prietenul naşului mai degrabă decât prietenul finului, pentru că suntem amândoi… unui naş comun al nostru.

Sorin Blejnar: Am înţeles, am înţeles.

Judecător Dragomir, ICCJ: Da, el e naşul nostru şi-n sufletul nostru. Prin Bucureşti, prin republica noastră sau prin alte…?

Sorin Blejnar: Sunt aici, sunt prin Bucureşti.

Judecător Dragomir, ICCJ: Vă trimit şi eu fata care manageriază acolo unde am fost la ziua Claudiei, că are o audienţă de-asta intempestiv acolo la ei, la locaţie. Şi nu ştiu cum să fac.

Sorin Blejnar: În 20 de minute să fie la mine.

Judecător Dragomir, ICCJ: La ora 2 ajunge. Este o doamnă. (…) Se numeşte doamna Albu. Doamna Albu Mariana se numeşte doamna care intră la cabinet la dumneavoastră.

Sorin Blejnar: Bine, bine.

Judecător Dragomir, ICCJ: Intră pe-acolo prin spate, pe lângă unde aveam şi noi sediul ministerului nostru?

Sorin Blejnar: Da.

Judecător Dragomir, ICCJ: Bine, excelenţă, cu respect. Vă pup. Am onoarea.”

Totodată, luju.ro. scrie că judecatorul Iulian Dragomir, pe vremea cand era sef la ONPCSB, adica la inceputul anului 2005, a inchis dosarul de spalare de bani al lui Basescu invocand subit imunitatea.

Citește și: EXCLUSIV – Dovada că dosarul de spălare de bani al președintelui a fost închis nelegal. ONPCSB a clasat lucrarea pe motiv că Băsescu se bucura de imunitate, întrucât este președintele României. La acea dată președinte era Iliescu!

De asemenea, marți seară, Marius Striblea a mai precizat că în dosarul ”Gala Bute”, Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu, însă nu s-a putut identifica acțiunea făcută de fostul ministru care să justifice această acuzație.

”S-a vorbit de ”Gala Bute”, iar ”Gala Bute” înseamnă abuz în serviciu. Vreau să vă spun că până acum nu s-a putut identifica…, noi am căutat chiar cu lupa să vedem care este acțiunea pe care n-a făcut-o sau a făcut-o defectuos doamna ministru ca să fie abuz în serviciu și care a cauzat o pagubă ministerului. Deci, ești acuzat de abuz în serviciu, dar nu ți se spune cu ce ai greșit. Mai mult, în ”Gala Bute”, toate atribuțiile de conducere ale ministerului erau delegate domnului Nastasia”, amai  explicat avocatul, notează b1.ro.

”Din punct de vedere juridic, degeaba încerci să înghesui în ”Gala Bute” toate faptele, că nu există nicio faptă în ”Gala Bute”. Iar dacă vorbim despre ”Gala Bute” ca dosar, unde sunt implicate și alte acuzații decât cea de abuz în serviciu, celelalte trei acuzații de luare de mită sunt la limita penibilului”, a mai spus Marius Striblea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *