Skip to content
Politică

Demers fără precedent al lui Marian Oprișan înainte de o decizie finală în dosarul ”Căprioara”

Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, a adresat, miercuri, o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis, Parlamentului, CSM, ambasadei SUA, CE, dar şi lui Cazanciuc, Niţu, Kovesi şi Ciorbea.

Scrisoarea se intitulează “Opriţi presiunile asupra magistraţilor judecători”.

Marian Oprișan a scris că decizia procurorului de caz de a da un comunicat de presă referitor la trimiterea în judecată a experţilor din dosarul său pentru aşa- zisa favorizare a făptuitorului reprezintă un nou episod de punere a presiunii pe instanţa de fond şi de apel.

“În primul rand, onorabilul judecătorul de drepturi si libertăți, Mihail Udroiu, menționeaza cât se poate de clar în ședința din data de 10.01.2015, în care s-a judecat propunerea de arestare preventivă a doi dintre experti, că nu rezultă din niciun act de urmarire penala savarsirea infractiunii de favorizare a faptuitorului. În acest caz, mentionarea in comunicatul DNA a unui astfel de cap de acuzare este cel putin falsă, motivată și de faptul ca pana la data trimiterii in judecata a expertilor nu a mai intervenit nimic nou.”, a scris Oprişan.

Totodată, Marian Oprișan a declarat că nu este o simplă coincidenţă instrumentarea în numai trei săptămâni de către procurorul de caz a acestui dosar de abuz în serviciu.

“In al doilea rand, nu consider ca este o simpla coincidenta instrumentarea in numai trei saptamani de catre procurorul de caz a acestui dosar de abuz in serviciu. Mai mult chiar, graba suspectă cu care s-a decis trimiterea experţilor în judecată este o încercare de a se pune presiune şi de a induce instanţelor de fond, de apel şi opinei publice premisele unei situaţii false, care să poată susţine aşa-zisele probe administrate de către procurorul de caz în dosarul penal aflat pe rolul instanţei clujene”, a mai declarat Oprişan.

Nu în ultimul rând, Marian Oprișan a declarat că este cel puțin ciudat faptul că dosarul de trimitere în judecată a celor trei experţi este fundamentat doar pe o convorbire telefonică,  care a stat la baza fundamentării DNA pentru propunerea de arestare preventivă a celor doi experţi.

„Oricum, este curios ca dosarul de trimitere in judecata a celor 3 experti este fundamentat exclusiv pe o convorbire telefonica, care a si fost facuta publica in media si care a stat la baza fundamentarii DNA pentru propunerea de arestare preventiva a celor doi experti.”, a declarat Marian Oprișan.

Sursă foto cotidianul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *